Comunitat Valenciana

Educació estudia convertir el IES Balears en una Escola Oficial d'Idiomes

  • La Conselleria d'Educació està estudiant la possibilitat que l'institut d'educació secundària (IES) Balears de València es convertisca en una Escola Oficial d'Idiomes (EOI). En tot cas, explica el departament que dirigix Vicent Marzà, eixa mesura no entraria en vigor el pròxim curs, ja que, "ara com ara és una proposta i no una decisió ferma".

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha manifestat que, actualment, està treballant en la millora i ampliació de l'oferta d'ensenyament d'idiomes amb la creació d'una nova EOI a València i, alhora, en una "millor oferta de Formació Professional en els barris marítims de la ciutat".

En este context, dilluns passat, 20 de febrer, Educació va convocar una reunió amb els equips directius dels IES Balears, Districte Marítim i El Grau per a "informar-los d'este tema, compartir diferents propostes sobre este tema i escoltar les seues opinions".

En este encontre, afigen, es va informar de la possibilitat de convertir en un futur el IES Balears en EOI, ja que s'està també organitzant el nou mapa de les escoles d'idiomes en tot el territori valencià i la ciutat de València "necessita una segona seu per als estudis d'idiomes". A més, recorden que l'IES Balears fa la funció d'aulari de l'EOI de València.

"Este plantejament -prosseguixen- no entrarà en vigor el pròxim curs 2017-2018, perquè ara com ara és una proposta per a treballar conjuntament amb les diferents comunitats educatives, no una decisió ferma". Des d'Educació es convocarà en breu una reunió amb la comunitat educativa de l'institut Balears (professorat, alumnat i les famílies) per a treballar conjuntament en este sentit, postil·len.

Per la seua banda, fonts de l'associació de mares i pares d'alumnes (AMPA) del IES Balears citades pel diari 'Levante' -que ha avançat este dimecres la informació- lamentaven la possibilitat anunciada per l'administració educativa, ja que suposaria el trasllat de 350 alumnes d'eixe institut al del Marítim, que ja supera els 700 estudiants.

El col·lectiu de pares, segons el rotatiu, anuncia mobilitzacions contra la hipotètica supressió del centre i alerta del perill de "massificació" si es duen a terme els canvis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento