Comunitat Valenciana

El juí per l'intent de segrest a Vicente Soriano s'ajorna en escapolir-se el confident

  • La Fiscalia va sol·licitar este ajornament en haver-se escapolit el confident de la Policia, qui es troba en busca i captura i està declarat en rebel·lia.
  • Soler va declarar en el jutjat que fou el confident de la Policia el que li va proposar segrestar a Vicente Soriano per a solucionar els deutes.
  • Soriano va declarar que el confident es va presentar en el seu despatx i li va alertar de l'intent de segrest ideat per Soler i de com anaven a torturar-lo.
Soler (centre) eixint dels jutjats
Soler (centre) eixint dels jutjats
EUROPA PRESS
Soler (centre) eixint dels jutjats

El juí pel presumpte intent de segrest de l'expresident del València CF Juan Bautista Soler a l'altre expresident del club 'che' Vicente Soriano, previst per a este dijous, s'ha ajornat en haver-se escapolit Rachid, el confident de la Policia -també acusat en este procediment i amb antecedents penals-, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores del procediment.

La vista havia de celebrar-se este dijous, 23 de febrer, en els jutjats de València, però s'ha suspés fins als dies 25 i 26 d'octubre després de requerir-ho la Fiscalia. En concret, el ministeri públic va sol·licitar este ajornament en haver-se escapolit el confident de la Policia, qui es troba en busca i captura i està declarat en rebel·lia.

Esta causa es va originar a l'abril de 2014, quan la Policia va detindre inicialment Soler i una altra persona més per l'intent de segrest a Soriano pel pagament d'un deute econòmic. Per a arribar a estos arrestos, els agents van comptar amb la col·laboració de Rachid, un testimoni protegit que va realitzar gravacions i es van aportar com a prova. Esta persona va passar a ser imputat al llarg del procediment i, una vegada adquirida esta condició, es va negar a ratificar els fets i les gravacions, la qual cosa va obligar a arxivar el cas. Després d'un recurs, el procediment es va reobrir.

Segons les gravacions que es van aportar a la causa, Soler preguntava a Rachid: "Quan ho vas a fer?" i este li contestava: "Ehhh no t'ho vaig a dir... no t'ho vaig a dir, ja ho escoltaràs en el periòdic o ho veuràs en la televisió"; així mateix, Rachid li comentava: "però és que el treball no ho faig jo, saps? No ho faig jo, jo no sóc tan tonto, ho farà la gent, els colombians i jo... estaré on he d'estar, en les meues cosetes...". A açò, Soler li indicava: "El de la casa també ho fan els colombians?", i Rachid responia: "no, el treball ho fa l'altre equip i ja està, d'acord?".

Vicente Soriano va arribar a la presidència de l'equip valencianista després d'arribar a un acord amb Juan Soler per a comprar-li el seu paquet accionarial dins de l'operació en la qual estava involucrada l'empresa Inversions Dalport, grup que finalment no va arribar a fer-se amb el València.

Esta transacció ha arribat als tribunals, en els quals tots dos expresidents s'han enfrontat en relació al procés de venda del paquet accionarial. De fet, en 2013, el Tribunal Suprem va donar la raó a Soler i va confirmar que Soriano i Dalport havien de pagar-li 39 milions d'euros per incompliment del contracte de la venda d'accions. Amb anterioritat, l'alt tribunal havia condemnat també Soriano i l'empresa a pagar 20 milions d'euros a Soler per impagament del primer dels quatre pagarés per la venda d'accions del club.

Soler va declarar en el jutjat que fou el confident de la Policia el que li va proposar segrestar a Vicente Soriano perquè li va comentar que era la millor forma per a solucionar els problemes que mantenia amb ell pels diners que li devia. En negar-se, va comentar que es va sentir amenaçat, per la qual cosa li va dir que "sí" a tot. Però solament per a "avortar el tema" i "eixir d'allí".

Per la seua banda, Soriano va declarar que el confident es va presentar en el seu despatx en el mes d'abril i li va alertar de l'intent de segrest ideat per Soler i de com anaven a torturar-lo. En concret, li va explicar que pensaven portar-lo a França i des d'allí enviar a la seua família "un dit" seu o "una orella", segons va relatar al jutge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento