Comunitat Valenciana

Consell i Institut Ramon Llull promocionaran el valencià en facultats fora de Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears

  • El ple del Consell ha aprovat un conveni marque de col·laboració entre l'Institut Ramon Llull i la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport per a la promoció del valencià en universitats de fora del territori valencià, Catalunya i les Illes Balears.

L'objectiu d'este conveni marque, que tindrà una vigència de quatre anys, és establir programes de lectorats i càtedres en universitats situades fora del nostre àmbit lingüístic, ha explicat la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra.

En els lectorats i càtedres que s'establisquen s'impartiran estudis de llengua, literatura i cultura, que es complementaran amb la realització d'activitats acadèmiques i d'investigació, així com seminaris i conferències. Igualment, es col·laborarà per a propiciar la realització de proves de certificats oficials de coneixements lingüístics.

A més, l'Institut Ramon Llull establirà els contactes necessaris amb les universitats que la Conselleria d'Educació considere estratègiques, i gestionarà el manteniment i funcionament dels programes de lectorats i càtedres.

Les dos institucions subscriuran conjuntament convenis singulars anuals on es fixaran aspectes com la programació, el calendari d'activitats, les universitats on s'impartirà la docència, els continguts curriculars o les aportacions econòmiques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento