Comunitat Valenciana

València acull les "Jornades Municipalistes per un Finançament Just"

  • Les jornades se celebraran dijous i divendres i conclouran amb la firma de la batejada com a Declaració de València.
  • Hi haurà una conferència inaugural sobre 'Autonomia financera local en un nou context constitucional'
  • La taula redona sobre el finançament local i les propostes de reforma comptarà amb la participació de l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena.
Cartell de les jornades municipalistes de València
Cartell de les jornades municipalistes de València
CEDIDA
Cartell de les jornades municipalistes de València

Alcaldes i regidors de les principals ciutats espanyoles es reuneixen este dijous i divendres al Palau de Congressos de València en les jornades municipalistes, de les quals eixirà la Declaració de València per un finançament local "just".

Segons consta en el programa, l'alcalde de València, Joan Ribó, inaugurarà l'encontre este dijous a les 16.45 hores acompanyat pel conseller d'Hisenda, Vicent Soler. Hi haurà una conferència inaugural sobre 'Autonomia financera local en un nou context constitucional' impartida pel catedràtic de Dret Administratiu Francisco Velasco.

Posteriorment, a les 18.30 hores la taula redona sobre el finançament local i les propostes de reforma comptarà amb la participació de l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena; l'alcalde de la Corunya, Xulio Ferreiro; l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello.

Ja el divendres, a les 9.30 hores es desenvoluparan tres taules de debat simultànies, una sobre l'actualització d'impostos municipals a les circumstàncies actuals, que estarà presidida per l'alcalde de Valladolid, Óscar Puente; una segona sobre transferències de l'Estat i les comunitats, presidida per l'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre; i una tercera sobre la regla de la desèsa, pla d'ajust i destinació del romanent de tresoreria, presidida per l'alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve.

A les 11.30 està prevista la intervenció del president de la Generalitat, Ximo Puig, i a les 12.00 hores se celebrarà un ple amb les conclusions de les tres taules, que conclourà amb la firma de la batejada com a Declaració de València. La clausura serà a càrrec de Joan Ribó i la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento