Comunitat Valenciana

El DOGV publica el canvi de nom de València a la seua forma exclusiva en valencià

  • L'AVL va informar favorablement el canvi de denominació proposat.
  • El Consell va aprovar el 10 de febrer el decret per a procedir a la modificació.
  • Les persones interessades podran interposar recurs contenciós-administratiu davant el TSJCV.
Imagen del pleno del Ayuntamiento de Valencia.
Imagen del pleno del Ayuntamiento de Valencia.
EUROPA PRESS
Imagen del pleno del Ayuntamiento de Valencia.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat este dimarts el canvi de nom actual de València per la forma en exclusiva en valencià, tal com es va aprovar en el ple municipal.

S'ha complit el tràmit d'exposició pública pel termini d'un mes, per mitjà d'anuncis en el tauló d'edictes electrònic de l'Ajuntament i mitjançant la publicació en el Butlletí Oficial de la Província de València, i s'han resolt les al·legacions presentades en este tràmit.

Així mateix, el ple de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), en sessió de 16 de desembre de 2016, va informar favorablement el canvi de denominació proposat. L'article 21.1 de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de règim local de la Comunitat Valenciana, disposa que correspon al Consell aprovar, per decret, el canvi de la denominació dels municipis.

Per tot açò, a proposta del president de la Generalitat, prèvia deliberació, en la reunió del 10 de febrer de 2017, va aprovar el decret per al canvi de denominació del municipi a la forma exclusiva en valencià València.

Les referències que a l'antic nom s'hagueren realitzat s'entendran fetes, a partir de la publicació del present decret en el Butlletí Oficial de l'Estat, a la nova denominació.

Contra el present decret, que posa fi a la via administrativa, de conformitat amb l'establit en l'article 114.c de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, les persones interessades podran interposar recurs contenciós-administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en el termini de dos mesos, així com recurs de reposició davant el Consell, en el termini d'un mes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento