Comunitat Valenciana

La venda d'habitatge va pujar un 12% en 2016 a la Comunitat Valenciana, sobretot la usada

  • La Comunitat Valenciana va ser la segona en compravenda de pisos en relació a la població l'any passat.
  • El 86% de les 57.889 cases venudes van ser usades, segons revela l'estadística del Col·legi de Registradors.
  • El 41,5% dels crèdits per a habitatge són ja a tipus d'interès fix.
PISOS
PISOS
PISOS
PISOS

La recuperació del mercat de l'habitatge és lenta, però, després d'anys d'importants caigudes per l'esclat de la bambolla immobiliària, comença a ser sostinguda. Sense anar més lluny, durant 2016 la compravenda d'habitatges va augmentar un 12,49% a la Comunitat Valenciana, per sota de l'augment del 13,88% registrat en el conjunt d'Espanya amb el marcat de segona mà com a principal protagonista.

Segons l'estadística del Col·legi de Registradors de la Propietat i Mercantils d'Espanya feta pública aquest dilluns, en el conjunt de l'autonomia es van vendre 57.889 habitatges durant tot l'any 2016, de manera que la Comunitat va ocupar el quart lloc d'Espanya per darrere d'Andalusia (78.780), Catalunya (67.124) i Madrid (58.752).

El propi informe destaca la importància de l'habitatge de segona mà en aquesta recuperació. De fet, a la Comunitat Valenciana, el 86,6% del total de compravendes signades en els últims tres mesos de l'any van ser habitatges usats. En el conjunt de l’autonomia, aquesta fórmula va augmentar un 17,97% durant l'any 2016, enfront del descens de l'11,97% en el mercat d'obra nova. Tal com arreplega el document, “les bones perspectives que l'habitatge nou va mostrar en l'últim trimestre de 2015 i el primer de 2016 s'han anat esvaint, donant lloc a nous mínims històrics” en el conjunt d'Espanya.

D'altra banda, la província d'Alacant va registrar 3,73 operacions per cada mil habitants, amb el que va liderar la classificació provincial en el quart trimestre. A més, la Comunitat Valenciana és la segona autonomia en compravenda d'habitatges en relació a la població, a causa de la recuperació de la venda d'habitatges vacacionals en la costa. Britànics, francesos, alemanys, suecs i belgues, per aquest ordre, són els estrangers que més habitatges van comprar a Espanya el passat any.

Respecte al finançament, el 41,5% dels crèdits hipotecaris de l'últim trimestre presentava tipus d'interès fix, una fórmula que va guanyant adeptes pels baixos tipus d'interès actuals. Les execucions hipotecàries i les dacions en pagament cauen a Espanya a mínims històrics, segons arreplega el document.

En xifres

3,73 operacions per cada mil habitants va haver-hi a Alacant durant el quart trimestre de 2016, la qual cosa la converteix en la primera província d'Espanya.

49.600 compravendes registrades a la Comunitat durant el passat any van correspondre a habitatge usat, segons l'estadística.

29.688 habitatges es van vendre en la província de València en 2016, enfront de les 21.963 d'Alacant i les 6.238 registrades en la província de Castelló.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento