Comunitat Valenciana

El Consell aprova la denominació exclusiva en valencià de la ciutat de 'València'

  • El Consell ha aprovat este divendres el canvi de denominació del municipi de València per la forma exclusiva en valencià de València.

Així ho ha anunciat este divendres la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha assenyalat que amb este canvi són ja 164 els municipis de la Comunitat que han adoptat la denominació exclusiva en valencià enfront dels 35 municipis que tenen aprovada la forma oficial bilingüe, del total de 542 que formen la Comunitat.

L'acord s'ha adoptat després que l'Ajuntament de la capital valenciana acordara aprovar la modificació del nom actual del municipi per a tindre com a nova denominació la forma exclusiva en valencià de València.

A més, el ple de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va emetre un informe favorable el passat 16 de desembre sobre la nova denominació.

Com a "curiositat", Oltra ha explicat que encara que 'València' s'escriu amb 'è' oberta, es pronuncia de forma tancada. És una "excepció lingüística", ha comentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento