Comunitat Valenciana

Ximo Puig defén que el decret de plurilingüisme no suposa discriminació

  • Recorda que els centres "poden mantindre la situació actual o poden buscar una situació que done resposta a les exigències d'una educació de qualitat".
  • El PP "pareix que està content amb la situació actual, però nosaltres no perquè pensem que no tenim el grau òptim d'ensenyament d'idiomes", ha dit.
  • El PP va registrar este dimarts en el Congrés dels Diputats una proposició no de llei per a eliminar el que considera un "xantatge lingüístic".
Ximo Puig atén els mitjans de comunicació en imatge d'arxiu
Ximo Puig atén els mitjans de comunicació en imatge d'arxiu
Europa Press
Ximo Puig atén els mitjans de comunicació en imatge d'arxiu

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat este dimecres que el decret de plurilingüisme aprovat pel Consell no suposa "discriminació" sinó que "hi ha una capacitat de decisió dels centres" ja que "poden mantindre la situació actual o poden buscar una situació que done resposta a les exigències d'una educació de qualitat".

Puig s'ha manifestat en estos termes davant els mitjans després de reunir-se amb membres del Consorci del Millars a Vila-real (Castelló) en ser preguntat per les crítiques al projecte de plurilingüisme respecte a la possible discriminació entre centres.

El PP va registrar este dimarts en el Congrés dels Diputats una proposició no de llei per a eliminar el que considera un "xantatge lingüístic" que al seu entendre pateixen els alumnes de la Comunitat Valenciana pel decret de plurilingüisme previst per la Generalitat, governada pel PSPV i Compromís.

Sobre este tema, Puig ha subratllat que el PP "pareix que està content amb la situació actual, però nosaltres no perquè pensem que no tenim el grau òptim d'ensenyament d'idiomes fonamentalment, però també d'uns altres".

"Estem millorant, però encara queda molt per a avançar", ha manifestat el cap del Consell, qui ha destacat que "hi ha quasi 3.000 nous professors i eixe és un paper fonamental per a impulsar la capacitació de nous xiquets a través d'uns bons recursos humans, però és evident que les coses no estan bé i cal millorar".

Segons Puig, per a millorar "cal buscar un model que no segregue uns alumnes per raons econòmiques, d'origen, i que, al mateix temps, siga inclusiu i capacite perquè quan acaben l'ESO els xiquets sàpien valencià, castellà i anglés". "En estos moments és evident que no hem arribat a eixe índex de qualitat que ens agradaria", ha dit.

Preguntat per les reivindicacions de Vila-real de tindre una Escola Oficial d'Idiomes, Puig ha explicat que les "prioritats" estan a intentar situar un mapa d'accessibilitat per a la gent i buscar "els llocs on encara hi ha menys presència".

"És evident que per a nosaltres l'ensenyament, i especialment l'ensenyament d'anglés, és una qüestió fonamental, i per açò hem fet el decret de plurilingüisme, perquè som conscients que l'escola no està donant resposta a l'aprenentatge del castellà, el valencià i l'anglés, i especialment l'anglés, on hi ha greus dificultats d'aprenentatge en estos moments", ha apuntat.

Per tant, Puig ha assenyalat que per al Govern valencià els idiomes són una "qüestió fonamental". No obstant açò, ha apuntat que "la gran prioritat en estos moments és acabar amb els barracons, la qual cosa no vol dir que no siguen importants les altres qüestions, que ho són". Segons ha dit, la Conselleria està estudiant totes les possibilitats, "doncs ací hi ha solars des de fa temps i, per tant, mantenim el compromís de, en la mesura de les possibilitats, portar endavant esta escola".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento