Comunitat Valenciana

Puig defèn que la compra del Rico Pérez per l'IVF és per a evitar que "caiga en mans d'especuladors"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat que la compra de l'estadi Rico Pérez d'Alacant pel qual l'Institut Valencià de Finances (IVF) va desembossar este dilluns en una subhasta pública 3,7 milions d'euros pretén evitar que "caiga en mans d'especuladors".
Estadi Rico Pérez en imatge d'arxiu
Estadi Rico Pérez en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Estadi Rico Pérez en imatge d'arxiu

L'IVF ha adquirit l'estadi alacantí en la subhasta pel procés de liquidació de l'empresa Aligestión, de la qual el banc de la Generalitat era el màxim creditor.

A preguntes dels mitjans, després d'oferir una confencia en el marc del Fòrum Empresarial del Banc Santander en l'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA), Puig ha assenyalat a l'estadi com a "únic" actiu que existix i per a "ajudar a intentar recuperar" els 18 milions d'euros que la Generalitat va invertir en el seu moment "d'una manera no encertada".

"En qualsevol cas, estem per a defendre l'interés general dels ciutadans, defendre que eixos diners puga ser recuperat i defendre la ciutat i el sentiment 'herculano'", ha manifestat i ha anunciat que ara s'iniciarà un "diàleg" amb l'Ajuntament d'Alacant i buscar "la millor solució possible". I ha sentenciat: "el que no permetrem és que es burlen dels contribuents a la cara".

El cap del Consell ha matisat que no vol saber "res en termes operatius" del futbol que ha de gestionar-se des del "privat", per la qual cosa ha opinat que va ser "un immens error de la Generalitat ficar-se en estos assumptes, però ara no tenim més remei que jugar amb el que hem d'és el que hi ha per a recuperar els recursos dels contribuents i fer el menys dany possible a un sentiment col·lectiu".

En eixe sentit, s'ha mostrat esperançat que el Rico Pérez aculla un club, l'Hèrcules, que "tant de bo prompte estiga a Primera Divisió, però que no forma part de les obligacions ni de l'agenda de la Generalitat, ni l'Hèrcules ni un altre equip. Volem que l'espai de l'esport professional estiga en l'espai que marca la llei i sense intervenció de la Generalitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento