Comunitat Valenciana

Puig veu "incomprensible" i una "profunda insensatesa" que Catalá "menyspreara" la importància del Corredor Mediterrani

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha qualificat de "incomprensible" i d'una "profunda insensatesa" que el ministre de Justícia i extitular de Foment, Rafael Catalá, "menyspreara" la importància del Corredor Mediterrani durant una intervenció este dilluns a València en el Club d'Encontre Manuel Broseta on va impartir una conferència.
Ximo Puig
Ximo Puig
EUROPA PRESS
Ximo Puig

Catalá va assegurar, a preguntes dels assistents, que esta infraestructura és "important, però també crec que que hi ha hagut una miqueta d'exageració quant a la importància estratègica del Corredor Mediterrani de mercaderies en termes quantitatius i sabent qui és el responsable d'operar".

En declaracions als mitjans, Puig ha considerat que la declaració del ministre és "una profunda insensatesa" perquè "per a tots els agents econòmics i socials és fonamental i, per descomptat, en estos moments, i la sobredimensionada és la irresponsabilitat del Govern d'Espanya i de les seues paraules".

Puig, que ha assistit a un desdejuni informatiu del diari 'Información' d'Alacant, ha considerat en el seu discurs que Alacant, i el conjunt de la Comunitat i Espanya, "necessita una aposta ferma pel Corredor Mediterrani perquè va a generar unes economies extraordinàriament positives per al conjunt d'Espanya".

"Per això, em pareix més incomprensible que mai que el ministre Catalá ahir menyspreara a València esta infraestructura dient que s'havien depositat massa esperances en ella", ha criticat. Al seu juí, "efectivament, tenim moltes esperances, però el que és incomprensible és que s'entenga millor esta qüestió a Europa, a Brussel·les, que en el passeig de la Castellana i això realment és lamentable".

A preguntes dels assistents, Puig ha ressaltat que, ara per ara, el Corredor Mediterrani "està en una situació d'impasse". "Hi ha un tram especialment que és el de Castelló-València, el tercer carril, que fa un any que haguera hagut d'estar finalitzat. El problema és una decisió política definitiva, perquè no podem estar permanentment en una situació d'incoherència del pressupost", ha considerat.

Per al 'president', "es tracta de tindre un recorregut del pressupost més enllà de la conjuntura i, en eixe sentit, demana a Europa un compromís d'Espanya". En esta línia, ha considerat que hi ha "bones notícies més enllà dels Pirineus, perquè França ja ha licitat una part, Montpelier-Perpinyà, que és molt important perquè en molts moments pareixia que França no anava a prendre el relleu, però va a ser així".

"DEFINICIÓ CLARA DE TERMINIS"

Ara, ha demanat al Govern central que marque "una definició clara de terminis". "Ara s'ha nomenat a un interlocutor únic per a tindre una interlocució raonable", ha insistit, i ha lamentat que, a dia de hui, "encara no hi ha bones notícies".

"I em pareix una pèssima notícia, que ahir el ministre Catalá diguera que estàvem posant massa esperances en el Corredor Mediterrani", ha insistit, perquè "per descomptat, és fonamental per al desenvolupament d'Espanya i Europa" i "no és una qüestió de la Comunitat Valenciana tan sols".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento