Comunitat Valenciana

La Justícia dóna 5 dies a una víctima de violència per a presentar els passatges perquè els fills visiten al pare a Xile

  • La xilena Vanessa Skewes seguix en espera que el Tribunal Constitucional paralitze l'execució de la sentència del Tribunal Suprem en què se li obliga a portar els seus fills menors a Xile per a visitar el seu pare. De moment, el TS li ha donat cinc dies, a partir d'este passat diumenge, perquè presente els bitllets d'avió per a volar.
Vanessa Skewes en l'entrega de firmes davant Justícia
Vanessa Skewes en l'entrega de firmes davant Justícia
CHANGE.ORG/EUROPA PRESS
Vanessa Skewes en l'entrega de firmes davant Justícia

Segons ha confirmat este dilluns en declaracions a Europa Press, encara no ha presentat els bitllets perquè seguix en espera que el TC paralitze la sentència. Skewes va presentar la setmana passada, al costat d'una altra mare, 150.000 firmes davant el Ministeri de Justícia perquè es deixe de catalogar com a sostració internacional la fugida de les dones i els seus fills víctimes de violència de gènere en els seus països d'origen.

"Hem esbrinat que hi ha moltíssims casos de mares que fugen dels seus països per a protegir als seus fills, demanem que es descatalogue com a segrest. Un protocol que veja el dany en els xiquets i que veja en global el problema i no solament com un tràmit de dos dies de resolució, que és com s'està fent actualment", ha explicat Vanessa des de Madrid.

No obstant açò, este dilluns ha indicat que el Ministeri encara no s'ha pronunciat. "De moment tot seguix igual, esperem que hi haja avanços ràpids", ha dit. Skewes va aconseguir a Xile que un jutge decretara mesurades de protecció contra el seu exmarit després de patir agressions i violacions, encara que els menors van quedar fora d'eixa situació de violència.

Per açò, el pare tenia dret a un règim de visites que es va truncar quan en 2015 ella i la seua nova parella, un espanyol, van fugir a Alacant amb els dos xiquets. El pare va interposar a Xile una reclamació i la justícia espanyola li ha donat la raó. Ara, Vanessa Skewes té cinc dies per a presentar els bitllets mentre espera que el TC paralitze la sentència del TS i dirimix sobre l'últim recurs presentat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento