Comunitat Valenciana

La Volta Ciclista a la Comunitat "trenca l'estereotip de les hostesses"

  • La nova imatge de la prova s'emmarca en la política d'igualtat de la Diputació de València, col·laboradora per segon any consecutiu en el torneig.
  • La diputada d'Esports, Isabel García, ha subratllat la intenció de la corporació d’"anar més enllà" i intentar que donen els guardons exesportistes i patrocinadors.
  • La present edició consta de cinc etapes i quasi 700 quilòmetres que conformen un recorregut amb dues proves en la província de València.
Azafatos y azafatas de la Vuelta Ciclista
Azafatos y azafatas de la Vuelta Ciclista
JM ARTERO
Azafatos y azafatas de la Vuelta Ciclista

La Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana-GP Banc Sabadell ha contractat a hostes i hostesses vestits amb un abillament "còmode" per a lliurar els trofeus i mallots de les diferents etapes, un canvi que "trenca els estereotips del món de l'esport", segons l'àrea d'Esports, Joventut i Igualtat de la Diputació de València, que va proposar la idea a la direcció de la prova.

La 68a edició de la competició va arrancar aquest passat dimecres a Oriola (Alacant) amb la primera etapa en la qual es va alçar com a vencedor el corredor Manuel Senni. Allí es va poder observar als azafatos professionals vestits amb "roba còmoda" en una nova imatge que s'emmarca en la política d'igualtat de la corporació provincial, col·laboradora per segon any consecutiu en el torneig, segons ha informat la Diputació en un comunicat. 

La diputada d'Esports, Isabel García, ha valorat positivament aquest canvi d'indumentària en els responsables de lliurar els trofeus, encara que ha subratllat la intenció de la corporació de "anar més enllà" i intentar que donen els guardons exesportistes i patrocinadors, "tant homes com a dones" i també en unes altres rondes ciclistes. 

"Amb açò trenquem els estereotips del món de l'esport en el lliurament de trofeus", ha assegurat la diputada, per a qui aquesta iniciativa "enfocada a combatre el sexisme" és un primer pas que ha de progressar en els pròxims anys, com va traslladar al director de la Volta a la Comunitat, Ángel Casolà.

Pròximes etapes

Després de "anys desapareguda", la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana va tornar la passada temporada a les carreteres de la regió. En aquesta edició, cinc etapes i quasi 700 quilòmetres conformen un recorregut amb dues proves en la província de València, "una manera excel·lent de promocionar els municipis valencians", per a la responsable provincial d'Esports.

A València, el torneig arriba aquest divendres a Riba-roja des de Canals i travessarà diversos municipis de la província. L'última etapa serà aquest diumenge 5 de febrer amb eixida a Paterna i meta a València, al llarg d'un recorregut de 130 quilòmetres que inclou l'ascensió del Port de l’Oronet, a Algímia d'Alfara.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento