Comunitat Valenciana

Calatrava projecta a Londres una plaça coberta de 24 metros amb galeries de cristall i tres torres d'oficines

  • L'arquitecte i enginyer valencià Santiago Calatrava ha dissenyat el projecte 'Península Place' de Knight Dragon per a la Península de Greenwich (Londres), que comptarà amb una plaça coberta de més de 24 metres d'alt amb galeries de cristall, tres torres d'oficines i un "nou i impressionant" pont que connectarà la superfície de 130.000 metres quadrats amb el Tàmesi.
Santiago Calatrava presenta el seu primer projecte a Londres
Santiago Calatrava presenta el seu primer projecte a Londres
OFICINA SANTIAGO CALATRAVA
Santiago Calatrava presenta el seu primer projecte a Londres

Des de l'oficina de Calatrava han informat en un comunicat de la presentació d'este projecte a Londres, que a més comptarà amb una nova estació de metro i d'autobús, teatre, cinema, escenaris, bars, tendes i un centre wellness.

En este sentit han destacat que el projecte "suposarà la transformació de la Península de Greenwich, que està cridat a ser el districte cultural emergent de Londres". Així, els residents i visitants podran accedir a la 'península' a través del metro, i arribaran a una plaça coberta de més de 24 metros d'alt amb galeries de cristall.

El projecte es desenvoluparà sobre una superfície de 130.000 metres quadrats i inclou tres torres d'oficines, apartaments i hotels, tots connectats al Tàmesi per un "nou i impressionant" pont, han subratllat.

La transformació de la Península de Greenwich, amb un pressupost de 8.400 milions de lliures -el projecte de Calatrava ha comptat amb una inversió de 1.000 milions de lliures-, suposarà l'edificació en els pròxims anys de 15.720 vivendes en set àrees noves: el primer gran estudi cinematogràfic del centre de Londres; un nou districte de disseny; escoles, oficines, servicis de salut i espais públics; tot açò envoltat per 1,6 milles del ric Tàmesi.

PENÍNSULA PLACE

'Península Place' forma part de l'àrea Península Central, han explicat en el comunicat. Situat al costat de l'O2, este barri acollirà una gran varietat de residències, entre elles les situades dins del projecte dissenyat per Santiago Calatrava, així com dos edificis dissenyats pels encarregats de desenvolupar el Master Pla de la Península de Greenwich: Allies i Morrison.

Tots ells suposaran l'edificació de 800 noves vivendes, 200 de les quals seran vivendes socials. Estes se sumaran als centenars de nous habitatges que ja han sigut construïts fins a hui per Knight Dragon a través de tres noves àrees.

Calatrava és l'últim arquitecte contractat per Knight Dragon per a participar en el seu projecte de la Península de Greenwich. Triat pels seus dissenys d'avantguarda i per la seua experiència en bescanviadors de transport", el valencià s'unix així a una llarga llista d'arquitectes com SOM, Marks Barfield, DSDHA, Alison Brooks i Duggan Morris.

"DESTINACIÓ CULTURAL ÚNICA"

Durant la presentació, Sammy Lee, de Knight Dragon, ha assenyalat que l'ambició de la companyia és que "la Greenwich Peninsula siga un destí cultural única per als londinencs i els visitants d'esta ciutat tan global". La contribució de Calatrava, ha dit, "ajudarà a assegurar que el major projecte de recuperació que s'està desenvolupant en l'el Regne Unit complisca tot el seu potencial per a convertir-se just en això", ha subratllat.

Per la seua banda, l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, s'ha mostrat "encantat que Santiago Calatrava haja triat Londres per al seu primer gran projecte en l'el Regne Unit". Açò demostra, ha apuntat, "que Londres seguix obert a la inversió, al comerç i als millors talents de tot el món".

Santiago Calatrava, per la seua banda, ha reconegut que per a ell era "un honor desenvolupar este projecte en l'entramat de Londres, una ciutat que m'encanta". En el seu disseny s'ha inspirat en "el ric patrimoni arquitectònic de Londres i en la geografia tan especial de Península".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento