Comunitat Valenciana

Molina (CCOO PV) avisa: hi haurà mobilitzacions a partir de el 1 de maig si el Consell no millora el Diàleg Social

  • El secretari general de CCOO PV, Paco Molina, ha avisat este dimarts que durà a terme mobilitzacions a partir de el 1 de Maig si el Consell no millora el Diàleg Social. "Estem disgustats. O el Consell aterra i l'orientació del Botànic es concreta o esta organització no estarà ací", ha advertit.
Paco Molina
Paco Molina
EUROPA PRESS
Paco Molina

Molina s'ha pronunciat en estos termes en un desdejuni informatiu amb mitjans de comunicació, on ha valorat el canvi d'actitud del Govern de Ximo Puig respecte al del seu antecessor Alberto Fabra, però ha lamentat que el Diàleg Social "deixa molt a desitjar".

"És cert que la relació amb el govern és excel·lent i s'ha deixat arrere una època fosca, però el diàleg social obert deixa molta concreció que desitjar perquè censurem que els acords s'estan gestionant malament i tard", ha assenyalat.

Per a Molina, no es pot confondre participació, que han de ser "amplia i transversal", amb diàleg social que significa "planificar, discutir, consensuar, construir i executar les polítiques amb caràcter previ". Per açò, ha retret al Consell que els convide a la presentació de projectes de llei "de calat" quan hi ha obertes "taules de diàleg social que són precisament per a projectar polítiques amb caràcter previ i discutit".

"Hem presentat projectes que no tenen costos econòmics i s'estan demorant en el temps, mentre altres CA del PP ja les tenen implantades com són la clàusules socials en la contractació pública, la vinculació de les plantilles a les contractes o subcontractes i la prevalença del conveni col·lectiu com a matèria irrenunciable", ha insistit Molina.

En este sentit i encara que ha valorat que s'han millorat situacions, considera que hi ha coses que "un govern que mira de cara a les persones no hauria de tindre dificultat a assumir".

RETARD D'ORDES

Així mateix, ha retret al Consell el retaso de l'aprovació de la Llei de la Funció Pública i de les ordenes d'economia social perquè "han eixit al desembre, de pressa i malament". "No parem de reclamar diners i millores en el finançament i després no s'executa el pressupost en qüestions que afecten a la vida de la persones fins al mes de desembre", ha reprovat el secretari general de CCOO PV.

D'igual manera, ha criticat que es firmara un acord sobre la llei de la Funció Pública i dies més tard es paralitzara perquè "entre ells no es posen d'acord pel requisit lingüístic".

Un altre exemple d'un cas amb el qual el sindicat s'ha mostrat contrariat ha sigut la Llei Valenciana de la Inclusió i Cohesió Social ja que Molina ha indicat que van rebre el document dos dies abans de la seua presentació. "Això no pot ser. Una llei tan important com aquest crec que que els empresaris tindran alguna cosa que dir", ha afirmat.

Per tant, ha considerat que la gestió d'enguany i mitjà de govern és "millorable", per la qual cosa ha urgit la Generalitat a ser "més diligent". "Estem en l'ecuador de legislatura i això ens preocupa", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento