Comunitat Valenciana

Domínguez insistix "per activa i per passiva" en què va donar diners al PP però "en cap moment es van retornar"

  • L'exregidor del Partit Popular en l'Ajuntament de València i diputat autonòmic Miquel Domínguez ha reiterat este dimecres que va donar diners al grup municipal però que "en cap moment es va retornar". "Ja ho he dit per activa i per passiva i, a partir d'ací, això és el que hi ha", ha indicat.
Domínguez a su llegada al TSJCV para declarar
Domínguez a su llegada al TSJCV para declarar
EUROPA PRESS
Domínguez a su llegada al TSJCV para declarar

Domínguez ha fet estes declaracions als mitjans de comunicació després de prestar declaració este dimecres com a investigat en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en la peça separada del cas Imelsa, derivada de l'operació Taula, que investiga un presumpte delicte de blanqueig de capitals en el grup municipal del PP en l'etapa de l'exalcaldessa Rita Barberá.

Segons ha pogut saber Europa Press, en un declaració davant la magistrada instructora, Domínguez ha reconegut que va entregar els diners perquè li'l van demanar i per a ajudar el partit però que en cap li'l van retornar. Per tant, ha negat haver comès algun tipus de delicte o irregularitat.

Una vegada ha acabat la seua declaració, preguntat pels periodistes per les gravacions que van transcendir del cas -sobre el presumpte ingrés al partit de 1.000 euros pels regidors del PP que després els eren retornats en dos bitllets de 500 euros-, Miquel Domínguez ha recalcat que "este és un tema que ho porten els tribunals".

En qualsevol cas, el diputat del PP en les Corts ha afirmat que ell va fer l'ingrés, "lògicament, però en cap moment es va retornar cap diners". "Ja vaig dir en el seu moment i ho seguisc dient que sóc innocent", ha subratllat.

D'altra banda, sobre els registres que realitza estos dies l'Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil en la Fundació Turisme València i l'entitat municipal InnDEA amb la finalitat de recaptar contractes i documentació relacionada amb l'empresa Laterne que presumptament van poder servir per a finançar la campanya electoral de Barberá en 2007-, l'exregidor del PP ha assegurat que no s'està "assabentant de quasi res" ni té cap paréixer sobre esta actuació perquè, segons ha dit, ni viu ací.

TESTIMONIS

En esta jornada han declarat en el TSJCV com a testimonis l'exregidor de Cultura de l'Ajuntament de València María José Alcón, l'ex secretària del grup municipal 'popular' Mari Carmen García-Fuster i una exassessora del PP. Les dos primeres no han fet declaracions als mig.

L'advocat de García-Fuster, José María Corbín, ha dit en finalitzar la declaració del seu client que porten un any esperant i confien que s'aclarisca tot, encara que creu que el temps corre al seu favor. "Al final s'aclarirà tot, com no podia ser d'una altra manera", ha dit.

La sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va decidir el passat mes d'octubre obrir causa al diputat del PP en les Corts Valencianes Miguel Domínguez per un presumpte de delicte de blanqueig en el cas Imelsa per a investigar al que fóra edil en l'Ajuntament de València i tinent d'alcalde quan Rita Barberá era la primera edil, únicament per la donació de 1.000 euros al grup municipal del PP.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento