Comunitat Valenciana

'El Genovés', heroi de còmic per a difondre la pilota valenciana entre els escolars

  • El llibre repassa la vida d'este famós jugador de pilota valenciana des de la seua infància fins a la seua retirada com a esportista professional.
  • Compta amb un glossari amb vocabulari relacionat i 10 propostes didàctiques per a treballar el còmic des del punt de vista pedagògic.
  • A part de repartir-se als centres educatius, estarà en format digital en la web de la Conselleria perquè "qualsevol persona  puga descarregar-se'l".
Presentación del libro ilustrado sobre El genovés
Presentación del libro ilustrado sobre El genovés
GVA
Presentación del libro ilustrado sobre El genovés

'Paco Cabanes, 'el Genovés'. L'heroi esportiu dels valencians' és el títol del còmic que repassa la vida d'este famós jugador de pilota valenciana des de la seua infància fins a la seua retirada com a esportista professional.

L'àlbum il·lustrat -que s'emmarca dins dels projectes de la Càtedra de Pilota Valenciana que la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports va posar en marxa en 2016 junt en l'Universitat de València- ha sigut presentat este dimecres pel conseller Vicent Marzà.

El titular d'Esport ha estat acompanyat pel propi Paco Cabanes; el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño; i Vicent Añó, director de la càtedra de Pilota Valenciana. A la presentació també han estat presents el director general d'Esport, Josep Miquel Moya, i l'alcalde del Genovés, Pere Revert.

En este material per a escolars es repassa la vida del famós pilotari, des de la seua infància fins a la seua retirada. A més de relatar la seua biografia, compta amb un glossari sobre vocabulari relacionat amb la pilota valenciana i 10 propostes didàctiques per a treballar el còmic des del punt de vista pedagògic.

Vicent Marzà ha remarcat que "la intenció és que arriben exemplars als centres educatius valencians". A més, l'obra també estarà en format digital en la web de la Conselleria perquè "qualsevol persona li'l puga descarregar".

"L'objectiu del material és donar a conéixer als xiquets i xiquetes un dels nostres pilotaris de referència, a més de la pilota valenciana com a fet esportiu i cultural de les valencianes i els valencians", ha asseverat.

A més, el responsable de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha subratllat que "Paco Cabanes és un dels nostres símbols, un home capaç de transmetre els valors essencials del joc de la pilota: la noblesa i l'honestedat. Pilotari de pilotaris ha sigut, a més, un jugador únic i inigualable que es va retirar com a campió absolut amb l'estima i el respecte d'un poble que mai ho ha oblidat, i que forma ja part inseparable de les arrels vives i profundes de les nostres comarques".

Pilota a l'escola

A més, ha recordat que "des de la Conselleria s'està impulsant la pilota des de la base amb altres projectes com 'Pilota a l'Escola', en el qual a l'edició 2017 participaran quasi 400 centres educatius valencians".

El material editat ha sigut possible gràcies al treball que s'està duent a terme mitjançant la càtedra de Pilota Valenciana, des d'on es desenvolupen activitats formatives, culturals, d'investigació i d'extensió universitària orientades al coneixement i la difusió permanent d'este esport tradicional. A més, la càtedra contribueix al fet que la pilota valenciana es convertisca en un referent i que es reconega el seu valor cultural i acadèmic.

"Volem que la pilota es dignifique també acadèmicament i, per tant, que l'estudi al voltant del món de la pilota siga també un referent", ha recalcat el conseller.

Entre les activitats que entren dins de l'àmbit d'actuació de la càtedra de Pilota Valenciana, a més de la publicació d'este còmic per a centres educatius, destaca la concessió d'un premi per a treballs de finalització de màster; la dotació de dos beques per a tesis doctorals amb esta temàtica; l'organització de cursos de formació sobre pilota, així com de seminaris o congressos amb una finalitat divulgativa i formativa, convenis de col·laboració amb publicacions relacionades amb el món de la pilota, i la realització d'un treball d'investigació al voltant de la situació actual de la pilota valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento