Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana encapçala el creixement del PIB en 2016, segons AIReF

  • La Comunitat Valenciana encapçala, al costat de Balears, el creixement del seu PIB durant 2016 amb un augment del 3,9%, segons el model d'estimació trimestral per comunitats autònomes de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF).
Monedas, moneda, billete. Billetes, euro , euros, capital, efectivo, metálico
Monedas, moneda, billete. Billetes, euro , euros, capital, efectivo, metálico
EUROPA PRESS
Monedas, moneda, billete. Billetes, euro , euros, capital, efectivo, metálico

D'acord a les dades facilitades, un total de nou comunitats autònomes van augmentar el seu PIB per damunt de la mitjana nacional (3,2%) en 2016, mentre que cinc ho van fer per davall,

Les autonomies que van registrar majors augments van ser Illes Balears i Comunitat Valenciana, amb un creixement del PIB del 3,9%, seguides de Canàries (3,8%), Múrcia (3,7%) i La Rioja (3,6%).

També per damunt del conjunt nacional es van situar Galícia (3,4%) i País Basc, Catalunya i Castella-la Manxa, amb un augment del 3,3% en els tres casos. El creixement a Astúries, Galícia i Navarra va coincidir amb el 3,2% del PIB nacional.

Per la seua banda, les comunitats que van presentar pujades inferiors a la mitjana van ser Cantàbria (3%), Andalusia i Aragó (2,9% les dos), Casilla i León (2,8%) i Extremadura (2,4%).

Les previsions de l'AIReF també apunten a l'últim trimestre de l'any, on el PIB nacional va pujar un 0,7%. De la mateixa manera ho van fer els PIB regionals d'Aragó, Astúries, Comunitat Valenciana i Madrid.

Durant este període, les comunitats que van créixer per damunt de la mitjana van ser Balears, Canàries, Cantàbria, Galícia i La Rioja (0,9% les cinc), i País Basc (0,8%).

Per contra, els menors augments els van presentar els PIB de Castella-la Manxa (0,3%); Castella i Lleó, Extremadura, Múrcia i Navarra (0,5% les quatre) i Catalunya i Andalusia (0,6% les dos).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento