Comunitat Valenciana

Rajoy assistirà este dimarts a la concessió de la Clau d'Or del Municipalisme a Rita Barberá

  • Va ser presidenta de la FEMP durant dos mandats, entre els anys 1995 i 2003.
  • És la segona ocasió que es concedeix esta distinció després d'haver-se-la atorgat el juliol de 2015 a Pedro Aparicio, primer President de la Federació.
  • L'exalcaldessa de València va morir el 23 de novembre de 2016 a causa d'un infart, dos dies després de declarar davant del Tribunal Suprem.
Rita Barberá en el Senado
Rita Barberá en el Senado
EUROPA PRESS
Rita Barberá en el Senado

El President del Govern, Mariano Rajoy, assistirà este dimarts a l'acte institucional en què la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) concedirà la Clau d'Or del Municipalisme, a títol pòstum, a l'exalcaldessa de València i senadora Rita Barberá.

La Junta de Govern de la FEMP, en aplicació del Reglament d'Honors i Distincions de la Federació, ha acordat la concessió a títol pòstum de la Clau d'Or del Municipalisme a Rita Barberá, que va ser presidenta de la FEMP durant dos mandats, entre els anys 1995 i 2003.

És la segona ocasió que es concedeix esta distinció després d'haver-se-la atorgat el juliol de 2015 a Pedro Aparicio, primer President de la Federació.

El President del Govern, Mariano Rajoy, assistirà a l'acte institucional que tindrà lloc este dimarts 31 de gener a la seu madrilenya de la FEMP.

Rita Barberá, exalcaldessa de València pel Partit Popular i senadora del Grup Mixt, va morir el 23 de novembre de 2016 als 68 anys a causa d'un infart. Barberá va morir dos dies després de declarar davant del Tribunal Suprem per suposada corrupció en el PP valencià.

Rita Barberá, va nàixer a València 16 de juliol de 1948. Va exercir com alcaldessa de València durant 24 anys, entre 1991 i 2015; va ser diputada per València en les Corts Valencianes entre 1983 i 2015 i senadora per designació autonòmica des del 2015 fins a la seua mort.

Va estar afiliada a Aliança Popular (AP) i al partit que li va succeir, el PP, durant quaranta anys, entre 1976 i 2016, quan es va donar de baixa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento