Comunitat Valenciana

El menor que va reduir l'agressor a l'IES de Villena diu que "buscava el caos general"

  • El menor que va aconseguir reduir el jove de 17 anys que ha ferit este divendres a diversos companys de classe a l'institut Las Fuentes de Villena (Alacant) assegura que el presumpte agressor "buscava el caos general".
Herida sufrida por uno de los alumnos del instituto de Villena
Herida sufrida por uno de los alumnos del instituto de Villena
EUROPA PRESS
Herida sufrida por uno de los alumnos del instituto de Villena

Este xic -que ha patit una ferida a l'abdomen durant el forcejament- explica que l'agressor ha entrat en classe sobre les nou del matí "amb un ganivet i s'ha armat el caos en classe".

"Tot el món ha eixit corrent i jo l'he agafat i l'he reduït. M'ha fet una miqueta de dany però estic bé, tranquil i serè perquè podria haver passat alguna cosa pitjor, però tot ha eixit bé", ha relatat el jove als mitjans de comunicació.

Este testimoni ha precisat que el ganivet que portava el seu company era "de cuina en la seua mà dreta" i que ell, gràcies al fet que coneix tècniques d'arts marcials, ha pogut reduir-lo.

"Li he cridat: Però que et passa, tio, què estàs fent, se t'ha anat l'olla; li he pegat un cop de puny al cap, s'ha tranquil·litzat i se n'ha anat", ha assenyalat.

Segons la seua opinió, el menor detingut pretenia sembrar "el caos general" i li ha donat la impressió que el seu pensament era "he de fer-ho hui i hui és el dia". Per esta raó, "ha agafat el ganivet, ha entrat en classe i a la primera persona que ha vist i a la segona: ha anat a per tots".

Preguntat per si de cas este menor podria patir assetjament escolar, el xic ho ha negat. "Si es considera bullying dir 'esta jaqueta 'gordeta' que portes' o 'com vestixes' tu ho has d'enfocar i reflexionar tu, perquè això bullying no es considera".

"És un cas d'ansietat perquè ha obert la porta d'un cop. Llavors ha mirat la classe fixament, ha tret un ganivet i ha començat a armar l'enrenou", ha opinat.

"Jo l'he agafat -ha continuat el seu relat- quan ell estava mirant a altre costat, l'he tombat a terra i l'he reduït, i ja s'ha tranquil·litzat amb mi. Llavors li he dit: 'què estàs fent? què estàs fent?'".

Sobre el tracte que mantenia el menor detingut en classe, este alumne ha comentat: "Enguany en Batxillerat se n'ha anat unint més, però sempre ha tingut este toc de ser un poc tancat, per això treia tan bones notes i era tan bo, li dedicava moltíssim temps als estudis a sa casa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento