Comunitat Valenciana

Oltra diu que la sentència sobre l'ERO de RTVV "aclarix la situació" i "facilita" la creació de la CVMC

  • La vicepresident de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat este divendres que la sentència de l'Audiència Nacional que veu justificat l'acomiadament col·lectiu de RTVV "aclarix la situació" i "facilita del futur dels valencians per a tindre un servici públic del qual se'ls va privar injustament", el que es possibilitarà amb la creació de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC).
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre
EUROPA PRESS
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre

Oltra s'ha expressat en estos termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que este divendres s'ha reunit a Sagunt (València), en ser preguntada per la valoració que fa el Consell de la sentència de l'Audiència Nacional.

La vicepresidenta ha recordat que la sentència assenyala que "l'instrument per al tancament de RTVV s'ajusta a dret", el que ha dit que ha de ser "el normal, no és ni bé, ni mal".

També ha assenyalat que la sentència advertix de les "greus conseqüències polítiques, socials, cultures i identitàries" que va suposar la supressió d'este servici. A més ha manifestat que la sentència destaca que el tancament va suposar "una esmena a la totalitat a la gestió prèvia" dels dirigents del PP.

Mónica Oltra ha manifestat que el tancament de la ràdio i la televisió públiques valencianes "va perjudicar cinc milions de valencians que es van veure sense servici públic de ràdio i de televisió".

Per tant, "el Consell seguix lamentant i criticant el tancament de RTVV, al qual ens vam oposar en el seu moment", ha dit Oltra, qui també ha posat èmfasi que "el camí de la creació de la radiotelevisió ja està traçat", amb l'aprovació d'una llei que suposa "començar la reparació d'un dret dels cinc milions de valencians".

"S'estan donant els passos per a poder posar en marxa el servici de ràdio i televisió públic que es va anul·lar", i ha dit que l'objectiu del Consell és restablir-lo "el més ràpidament possible".

"ANEM A SEGUIR PARLANT AMB EXTREBALLADORS"

Alhora, la vicepresidenta ha dit que des del Consell "anem a seguir parlant amb els extreballadors, no sol perquè la sentència planteja la preferència dels extreballadors, sinó perquè ho diu la pròpia llei".

Sobre esta qüestió, ha assenyalat que s'establixen "una sèrie de preferències a l'hora d'accedir a la nova CVMC, quan inicie el seu camí i contracti al personal que faça falta". En este sentit, "es tracta de veure com s'articulen els mecanismes d'accés, de manera que es tingui en compte l'experiència professional acumulada i els seus anys en els llocs de treball", ha ressaltat.

Segons Mónica Oltra, "sempre s'ha tingut en compte als extreballadors", i ha assegurat que "l'esperit dialogant i negociador del Consell seguirà amb este tema per a poder seguir avançant i que l'impacte de la decisió injusta de l'antic Govern del PP siga el menor possible, tant per als cinc milions de valencians, com per al col·lectiu d'extreballadors".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento