Comunitat Valenciana

Els grups presenten gairebé mig centenar d'esmenes a la proposta de mandat marc per a la CVMC

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
Imagen de la redacción de Canal 9 vacía tras el cierre de RTVV
Imagen de la redacción de Canal 9 vacía tras el cierre de RTVV
EUROPA PRESS
Imagen de la redacción de Canal 9 vacía tras el cierre de RTVV

Els grups parlamentaris en les Corts han presentat un total de 47 esmenes a la proposta de mandat marc de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), la nova RTVV, al document base, que ha sigut presentat per Podem i aprovat com a punt de partida a la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual.

En concret, PSPV i Compromís han presentat 14 esmenes conjuntes, el PP 20 i Ciutadans 13, i totes elles seran debatudes a la sessió de la comissió del pròxim 2 de febrer.

El PP detalla en les seues esmenes els objectius de servici públic o els relatius a la informació, a la qual ha de donar-se prioritat per a construir un espai de debat públic. També especifica que haurà de realitzar-se un seguiment de l'activitat del Consell, de l'activitat de les Corts i dels grups amb representació, i en els debats parlamentaris que es retransmeten proposa no tallar l'emissió fins que s'hagen expressat tots.

També especifica, entre d'altres qüestions, que la programació infantil de qualitat ha de ser en sistema multilingüe (com a mínim en valencià i anglès) i insta garantir la transparència.

Des de Ciutadans, el portaveu a la comissió, Toni Subiela, ha explicat que la seua formació "elimina qualsevol referència partidista i qualsevol punt que supose destinar ni un sol euro dels valencians a potenciar un àmbit lingüístic comú" perquè "suficients carències patix ja a la Comunitat Valenciana com per a solidaritzar-se amb projectes aliens a l'interès i la preocupació de la gran majoria".

A més, ha remarcat que C's considera "imprescindible que l'anglès estiga present en part de la programació infantil i juvenil per a potenciar la formació dels nostres fills", i entre les seues propostes destaquen també la promoció de les noves tecnologies; garantir la qualitat, veracitat i igualtat informativa; la promoció de la cultura i llengua valenciana; la promoció de les col·laboracions amb altres televisions autonòmiques, estatals o europees per a la promoció de la indústria audiovisual valenciana; i aprofitar i potenciar el teixit industrial de la Comunitat Valenciana.

Subiela ha defensat que els nous mitjans de comunicació públics han de suposar "el renaixement del sector audiovisual valencià", per la qual cosa "han de ser independents del Consell, amb total garantia de pluralitat i despolitització, i amb les prioritats de crear feina en un sector amb un 90% d'atur i de garantir la sostenibilitat del propi ens".

DIVERSITAT AFECTIVA I SEXUAL

Per la seua banda, PSPV i Compromís proposen en les seues esmenes incentivar que la publicitat siga preferentment en valencià, que com a mínim la meitat de les cançons que sonen en la ràdio pública siguen interpretades en valencià, que l'ens reflectisca la diversitat afectiva i sexual i promoga la no discriminació, així com la gestió racional dels horaris de la graella.

També demanen que, en la mesura de les possibilitats, hi haja un canal internacional per a fomentar la projecció de la cultura valenciana, amb continguts procedents de la resta de canals, així com específics, a més de garantir que en les contractacions externes es garantisquen les condicions laborals dignes, entre d'altres aspectes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento