Comunitat Valenciana

Alberto Fabra sobre la sentència de RTVV: "Més d'un s'hauria de posar roig"

  • La sentència "avala, en certa mesura, aquella necessitat dolorosa i ratifica esta complicada i difícil decisió que va caler prendre".
  • "Nosaltres volíem una RTVV viable però reduïda i amb un cost suportable pel que fa als ingressos que teníem i no ens van deixar", ha assenyalat.
  • "Els partits que ara estan en el govern, haurien de reflexionar molt sobre el que van fer perquè, en definitiva, les contradiccions, el ciutadà no les entén".
Alberto Fabra
Alberto Fabra
EUROPA PRESS
Alberto Fabra

L'expresident de la Generalitat Valenciana i actual senador del PP Alberto Fabra considera que la sentència que declara justificat l'acomiadament col·lectiu de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) hauria de posar a més d'un "roig". "Ja ningú s'enrecorda de les samarretes?", s'ha preguntat el representant popular referint-se a l'actual Govern autonòmic -integrat per PSPV i Compromís-, en l'oposició en el moment del tancament del canal.

Fabra ha asseverat, en declaracions a Europa Press, que la sentència de l'Audiència Nacional que descarta la inconstitucionalitat de la llei que va suprimir el servici públic que va provocar la liquidació de l'empresa i el consegüent acomiadament col·lectiu de RTVV "hauria de fer reflexionar a molts dels quals en el seu moment van estar en contra de fer un ERO per a fer la RTVV més proporcional i menys costosa buscant la viabilitat".

"Tant sindicats com partits, en l'oposició llavors, hui en el govern, es van oposar a l'ERO, que haguera fet viable la supervivència de la RTVV, com s'havia previst en els pressupostos" dels populars.

Tot i això, segons ha recalcat Fabra, "es van enfrontar, possiblement per raons polítiques a aquella necessitat" i la sentència "avala, en certa mesura, aquella necessitat dolorosa i, per descomptat, a nivell personal i polític, ratifica esta complicada i difícil decisió que va caler prendre".

Fabra ha explicat que la RTVV estava sobredimensionada i en aquell moment en tots els mitjans de comunicació a nivell nacional s'havien produït regulacions per la qual cosa s'ha preguntat per què no volien els sindicats de radiotelevisió que també hi haguera una retallada en esta televisió.

Pols "injustificat"

"Ells sabran per què, però van voler fer un pols injustificat, a la vista de la sentència, i això desgraciadament va propiciar que haguérem de prendre esta decisió molt complicada, que va suposar l'ero d'extinció", ha argumentat l'excap del Consell.

"Nosaltres volíem una RTVV viable però reduïda i amb un cost suportable pel que fa als ingressos que teníem i no ens van deixar. Ara aquells que es van oposar volen fer una televisió amb menys treballadors del que proposava l'ERO, una situació difícil d'entendre", ha indicat.

Fabra ha subratllat que, al final, els ciutadans "s'han d'adonar" que el que proposava el seu govern en aquell moment era "el que es devia fer front a aquells que hui volen desvirtuar la realitat i fer creure que han sigut els salvadors". "Desgraciadament, amb la seua actitud van afavorir el tancament", ha reprotxat.

"Curiosament -ha afegit- l'advocacia de la Generalitat ha defensat el nostre posicionament absolutament contrari al qual ells defensaven en l'oposició. Jo crec que els ciutadans són prou intel·ligents com per a vore qui entra en contradicció i, els partits que ara estan en el govern, haurien de reflexionar molt sobre el que van fer perquè, en definitiva, les contradiccions, el ciutadà no les entén i, un pot equivocar-se en una decisió, però no pot dir una cosa i demà fer la contrària, que és el que estan fent".

Fabra, que ha reiterat la seua queixa davant de l'actitud de l'oposició al seu govern amb un posicionament que "va impedir" una RTVV viable, ha manifestat que han de reflexionar "sobre el que cal fer en política i el que no es pot".

Alhora, sobre fet que suposa la sentència per a l'arrancada de la nova televisió autonòmica ha indicat que tot i que li "vinga bé al govern actual alguns "haurien de posar-se rojos".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento