Comunitat Valenciana

Pedraz deixa en llibertat als detinguts als quals es va atribuir un kalàixnikov perquè no són gihadistes

  • El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha acordat la posada llibertat dels dos detinguts com a presumptes terroristes el passat 29 de desembre, als quals es va atribuir haver tingut accés a kalàixnikov. El jutge assegura que els indicis que apuntaven que els investigats eren gihadista "s'han esvaït".

El magistrat modifica la situació de presó i decreta la llibertat tot fixant l'obligació de comunicar qualsevol canvi de domicili i que faciliten el telèfon mòbil per tal d'estar localitzats, han assenyalat fonts jurídiques.

Segons la sentència que s'ha donat a conèixer este dimecres pel titular del Jutjat Central d'Instrucció número 1 no hi ha dades que avalen que els dos detinguts professaren la ideologia radical gihadista.

El magistrat inclou totes les diligències practicades així com les observacions telefòniques que no coadjuven a estimar l'existència d'un delicte de terrorisme, "ja siga per enaltiment o per amenaces".

A l'ordre de detenció dictat el 30 de desembre passat, Pedraz els atribuïa un delicte d'enaltiment i un altre de dipòsit d'armes de guerra, afegix que havien realitzat diversos vídeos en els quals apareixien amb este fusell d'assalt i matxets que havien publicat en Instagram.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento