Comunitat Valenciana

Escola Valenciana reclama al Consell la plena competència lingüística com a requisit a la Llei de funció pública

  • Escola Valenciana demana al Govern de la Generalitat que implante la "plena competència lingüística com a requisit en la nova Llei de la funció pública". L'entitat cívica recalca que "la igualtat lingüística posarà fi a la discriminació i farà del valencià llengua d'ús habitual".

Escola recorda, en un comunicat, que tant esta entitat com les universitats, els sindicats Intersindical Valenciana, CCOO-PV i UGT i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) "estan d'acord amb la introducció de la plena competència lingüística com a requisit per a treballar en la funció pública".

"I, a més, sabem que prop del 70% dels funcionaris tenen algun títol de la Junta Qualificadora. Per esta raó, cal materialitzar tot este consens i tot este treball conjunt en la nova Llei de la funció pública i, així, compensar les desigualtats que es deriven d'un servici públic excloent, ha expressat el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Des del col·lectiu subratllen que la Federació d'Associacions per la Llengua, formada per 29 d'entitats, manifesta "fa més de 30 anys la necessitat d'introduir la plena capacitació en valencià com a condició indispensable per a desenvolupar qualsevol lloc de treball dins de les administracions públiques".

A l'últim any, esta demanda social ha pres cos en forma de la campanya #DretsLingüístics, concentracions davant de les Corts Valencianes i del Palau de la Generalitat, així com la recollida de firmes a través de la Plataforma Change.org i la proclamació del 2017 com Any per la Igualtat Lingüística.

Alhora, el 27 de desembre Escola Valenciana ha avalat l'acord "històric" -recalquen- entre els tres principals sindicats sobre la competència lingüística que ha d'acreditar el personal al servici de les administracions públiques valencianes. Un consens, que per a l'entitat cívica, "reflectix el respecte dels nostres drets com a ciutadans per a evitar discriminacions i trencar amb la configuració de l'actual model administratiu que distingix entre llengües i persones: les que són ateses en la llegua que parlen i les que, desgraciadament, són forçades a canviar de llengua".

Escola Valenciana reitera que "la igualtat lingüística és l'únic camí cap a la verdadera cohesió del poble valencià perquè, d'una banda, posarà fi a la discriminació per raó de llengua i, d'altra banda, farà que el valencià siga llengua d'ús habitual i ningú ho amagarà quan es dirigisca a les administracions".

Finalment, l'entitat oferix la seua col·laboració per a "caminar cap a l'objectiu d'aconseguir la normalització lingüística en tots els àmbits".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento