Comunitat Valenciana

Investiguen l'exalcalde de Gandia (PP) per préstecs de 10 milions a IPG en la seua legislatura

  • Arturo Torró, aleshores primer edil, i Gonzalo Morant, exgerent d'Iniciatives Públiques de Gandia, declararan el pròxim 28 de febrer.
  • La causa està oberta per presumptes delictes de prevaricació administrativa després d'una denúncia interposada pel PSPV.
  • Segons els socialistes, les dues parts van signar un contracte de crèdit a curt termini per valor de 3,5 milions d'euros amb informes negatius.
Arturo Torró
Arturo Torró
AYUNTAMIENTO DE GANDIA
Arturo Torró

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Gandia (València) ha citat a declarar com a investigat l'exalcalde de la població Arturo Torró per préstecs formalitzats en la seua legislatura -durant els últims quatre anys- a l'empresa Iniciatives Públiques de Gandia (IPG) per valor de 10 milions d'euros.

Torró haurà d'acudir a declarar al jutjat el pròxim 28 de febrer, a les 10 hores, de la mateixa manera que l'exgerent de l'empresa Iniciatives Públiques de Gandia (IPG) Gonzalo Morant, tal com es detalla en la sentència a què ha pogut accedir Europa Press.

La causa està oberta per presumptes delictes de prevaricació administrativa i es remunta a gener de 2015 després d'una denúncia del PSPV la passada legislatura. El jutge acorda ara estes noves diligències sol·licitades pel ministeri fiscal.

En concret, els socialistes van denunciar en 2015 operacions de crèdit efectuades per l'aleshores govern local del PP, liderat per Torró, mitjançant contínues transferències des de l'Ajuntament de Gandia a l'empresa pública IPG i que sumaven, com a mínim, 10,4 milions d'euros.

En aquell moment, el PSPV ha explicat que Torró i Gonzalo Morant van formalitzar el setembre de 2014 un contracte de crèdit a curt termini per valor de 3,5 milions d'euros amb informes negatius i amb inconvenients de legalitat de l'interventor municipal i el tresorer, amb l'advertència prèvia, expressa i reiterada dels esmentats inconvenients per part del llavors secretari general de l'Ajuntament.

Alhora, han informat que es tractava d'una pràctica reiterada i continuada en anteriors ocasions, al tenir coneixement que s'havia firmat com a mínim quatre operacions de tresoreria més amb l'empresa pública IPG per import de dos milions, un milió, 1,3 milions i 2,6 milions d'euros.

Per tot això, van manifestar que les actuacions portades a terme per l'aleshores Govern local del PP podien resultar constitutives d'un delicte de prevaricació, per les "irregularitats" en la firma de diversos contractes de crèdit amb inconvenients de legalitat, i un delicte de malversació pel perjuí econòmic que es va produir a l'Ajuntament de Gandia.

Ara, el jutge ha citat a declarar com a investigats tant a Torró com a Morant per esta denúncia socialista.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento