Comunitat Valenciana

Detinguts quatre hòmens per extorsionar un altre per a vendre'ls el seu cotxe d'alta gamma per 1.000€

  • Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant quatre hòmens acusats d'assaltar i extorsionar a un altre per a aconseguir la seua firma en un contracte mitjançant el que consentia la venda del seu vehicle d'alta gamma per 1.000 euros, segons ha informat la Policia en un comunicat. Als arrestats se li imputen els delictes d'extorsió i robatori amb violència i intimidació ja que li van arrabassar el cotxe.

Segons la Policia, els fets van passar a començament d'enguany. El perjudicat anava conduint el seu vehicle amb normalitat quan, en un instant que el va detindre, va ser assaltat pels detinguts que presumptament van irrompre "de manera sorprenent" en el turisme, van copejar la seua víctima en repetides ocasions fins que van aconseguir apoderar-se de les claus i la documentació del cotxe.

A continuació, van treure un paper en el qual van redactar un document mitjançant el qual quedava constància que la víctima els feia entrega voluntària del vehicle de la seua propietat a canvi de percebre 1.000 euros en efectiu.

L'escrit va ser entregat al perjudicat perquè estampara la seua firma, si bé, el propietari del vehicle es va negar en un primer moment a rubricar-ho. Davant d'esta negativa els presumptes autors van esgrimir una navalla i un bastó-estoc, i van amenaçar la seua víctima amb fer ús d'elles si no estampava la seua firma, per la qual cosa finalment va accedir a l'extorsió per a evitar patir cap dany.

Després, van deixar marxar el propietari del cotxe i van fugir del lloc en possessió del vehicle. A més, també es van apoderar del telèfon mòbil de la seua víctima. Després de patir el robatori, la víctima es va dirigir a la Comissaria a la recerca d'ajuda, des d'on es va establir de manera coordinada un dispositiu per a la localització i detenció dels infractors.

RECUPERAT EL COTXE

La investigació es va portar des del Grup d'Operatiu de Policia Judicial de la Comissaria de Districte Centre, els agents del qual, van aconseguir en menys d'una setmana la identificació, localització i detenció dels quatres presumptes implicats en el robatori i l'extorsió. Els agents van recuperar el vehicle i retornar-l'hi al seu propietari.

A més els agents van intervindre el document privat que li van fer firmar, així com el bastó-estoc que van utilitzar els detinguts per a presumptament amenaçar i intimidar la víctima. Els detinguts, dos d'ells membres del mateix clan familiar, van ser posats a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento