Comunitat Valenciana

Les vendes del sector servicis de la Comunitat Valenciana creixen un 6,8% i la feina un 2%

  • El sector servicis va registrar el novembre de 2016 un augment mitjà interanual de la seua facturació del 6,8% a la Comunitat Valenciana, dues dècimes per damunt de la mitjana nacional, mentre que la feina ha augmentat un 2%, segons dades provisionals difoses este dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A Espanya, el sector servicis va registrar un augment de la seua facturació del 6,6% el mes de novembre passat en relació amb el mateix mes de 2015, coincidint amb la celebració del 'black friday'.

Esta taxa, amb la qual els servicis encadenen ja 39 mesos d'ascensos interanuals, és la més elevada des de juny de 2014, quan el sector va registrar un increment de la seua facturació del 7,6%.

Corregits els efectes estacionals i de calendari, la facturació dels servicis va registrar el mes de novembre passat un avanç interanual del 5,9%, també el seu millor registre des de juny de 2014.

Les dades de l'INE reflectixen que la feina en el sector servicis ha augmentat en el penúltim mes de l'any passat un 2,5% en taxa interanual, dues dècimes més que a l'octubre. Amb este repunt, el sector suma ja 31 mesos de creixement interanual de l'ocupació després de gairebé tres anys de caigudes.

En termes mensuals (novembre de 2016 sobre octubre del mateix any) i eliminat l'efecte de calendari i l'estacionalitat, la facturació del sector servicis va pujar un 0,9%, en contrast amb l'avanç del 0,4% experimentat en octubre i amb el retrocés del 0,9% d'un any abans.

El comerç ha presentat el mes de novembre passat un augment interanual de la seua facturació del 7,3%, per damunt del qual van experimentar els altres serveis (+5,2%).

L'increment de la facturació del comerç es va deure sobretot a l'avanç en un 14,5% del volum de negoci de la venda i reparació de vehicles i motocicletes, que és l'activitat que més puja, seguida del comerç a l'engròs (+7,8%) i del comerç minorista (+4%).

Dins dels altres servicis, les vendes van augmentar en tots els sectors. L'hostaleria va registrar el major repunt de la facturació (+6,7%), seguit de les activitats administratives (+5,7%), informació i comunicacions (+5,3%); activitats professionals (+5,2%), i transport i emmagatzematge (+4,2%).

Pel que fa a l'ocupació, la feina en el sector servicis va registrar el mes de novembre passat un creixement interanual del 2,5% gràcies, sobretot, als avenços de l'ocupació en les activitats administratives (+4,8%), l'hostaleria (+2,6%), comerç majorista (+2,4%) i transport i emmagatzematge (+2,3%).

En taxa mensual, la feina en els servicis ha reculat un 0,6%, a causa de al retrocés en un 1,4% de l'ocupació en els altres servicis, ja que el comerç va experimentar un augment de la seua plantilla del 0,6%.

LES VENDES PUGEN EN TOTES LES COMUNITATS

El mes de novembre passat totes les comunitats autònomes van presentar avenços en el volum de negoci del sector servicis. Els augments més importants es van registrar a Galícia (+11,7%) i Cantàbria (+10,4%), i els menors, a Navarra (+4,3%) i Castella i Lleó (+5%).

Pel que fa a la feina, també totes les comunitats van presentar en el penúltim mes de l'any passat taxes interanuals positives respecte al mateix mes de 2015. Múrcia ha sigut la regió on més ha augmentat l'ocupació, amb una taxa del 4,8%, mentre que la que menys feina va crear ha sigut el País Basc (+1,2%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento