Comunitat Valenciana

El PSPV demanarà explicacions per "la incompetència del Govern" gestionant el temporal

  • Els diputats del PSPV al Congrés demanaran explicacions al Govern per "la falta de previsió, l'absència d'informació i la incompetència en la gestió del temporal de pluja i neu".
  • El diputat nacional Julián López s'ha sumat a la petició de compareixença a la cambra baixa dels ministres d'Interior i Foment.
  • Segons López, "es va permetre que milers de persones quedaren atrapades durant tota la nit fins i tot en autovies".
Los bomberos rescatan un coche atrapado por la nieve.
Los bomberos rescatan un coche atrapado por la nieve.
GVA112
Los bomberos rescatan un coche atrapado por la nieve.

Els diputats del PSPV al Congrés demanaran explicacions al Govern per "la falta de previsió, l'absència d'informació i la incompetència en la gestió del temporal de pluja i neu" que estos dies afecta la Comunitat Valenciana, i que ha provocat que nombroses persones hagen quedat atrapades en diverses carreteres, com l'A3, i en línies de tren i AVE que connectaven València i Alacant amb Madrid a l'altura d'Albacete.

Així ho ha indicat el diputat nacional Julián López, com a representant dels parlamentaris valencians, qui a més s'ha sumat a la petició de compareixença a la cambra baixa dels ministres d'Interior i Foment, Juan Ignacio Zoido i Íñigo de la Serna, respectivament, sol·licitada pel grup socialista.

Alhora, López ha exigit explicacions tant al delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues, com els responsables d'Adif i Renfe per a "aclarir la nefasta gestió d'una crisi que podia haver-se evitat perfectament donats els nombrosos avisos previs i alertes que existien davant de fortes pluges i nevades".

"Es podien i es deurien d'haver adoptat mesures preventives per a reaccionar davant d'un temporal que tots coneixíem perfectament" ha assenyalat el diputat del PSPV, qui a més ha lamentat que, en lloc d'això, "es va permetre que milers de persones quedaren atrapades durant tota la nit fins i tot en autovies".

"Abandonats a la seua sort"

Segons la seua opinió, "la incompetència de les autoritats va deixar abandonades a la seua sort a centenars de persones, totalment desinformades i fins i tot van arribar a facilitar-se a la premsa informacions que no tenien res a veure amb la realitat que estaven patint els afectats", ha criticat.

Per esta raó, ha apuntat que esta situació "no ha de tornar a repetir-se, més si és possible quan les incidències meteorològiques eren previstes", i ha demanat que tant des del Govern com des de la delegació en la Comunitat "es detalle què és el que ha passat, per què no han estat previsors, per què van actuar amb tanta lentitud i per què han sigut tan incompetents".

"Ahir vam viure una jornada realment trista i dramàtica", ha sentenciat el diputat socialista, que ha mostrat la seua "incredulitat" davant de "la nefasta gestió d'un fet que no ha sigut sobrevingut, sinó del qual existia una detallada informació i avisos".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento