Comunitat Valenciana

Puig, "preocupat" pels fets en el temporal, assegura que es va oferir a Delegació tots els serveis del Consell

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha mostrat este divendres "preocupat" amb els fets a la xarxa de carreteres de l'Estat a la Comunitat Valenciana com a conseqüència del temporal, que ha provocat el tall de l'A-3, entre d'altres vies, i ha assenyalat que "des del primer moment" es va posar a disposició de la Delegació del Govern el "ventall de serveis i material" del Consell per ajudar "en la mesura del possible".
Ximo Puig
Ximo Puig
CADENA SER
Ximo Puig

"En el que se'ns ha demanat, hem contribuït", ha dit, però s'ha mostrat "preocupat" pel que ha passat i ha considerat que, amb això, "haurem d'aprendre". De fet, ha dit que ha parlat amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que li ha plantejat les causes del "desastre" de la nit i ha apuntat que estaran en comunicació.

De la xarxa de carreteres de la Generalitat estan tallades 13 vies, tot i que es preveu que millori la situació durant el dia. Tot i això, tem que, en el cas de Castelló, puga prolongar-se el mal estat per les circumstàncies meteorològiques. Per esta raó, ha seguit demanant prudència, que no s'use el cotxe i es telefone al 112 en cas de tindre un problema.

Sobre la situació generada en l'A-3, el 'president' no ha volgut "incidir en esta qüestió fins que no acabe" l'incident, tot i que ha recalcat que una vegada se solucione, es deurà "analitzar i estudiar què ha passat i per què per a moltes persones ha sigut una nit molt difícil". També en la connexió ferroviària amb Alacant, on, segons les seues dades, entre 4.000 i 5.000 persones s'han vist atrapades per problemes amb la interconnexió ferroviària. En canvi, ha destacat la coordinació amb la Diputació, que ha estat molt positiva.

REQUENA

Puig ha informat que este divendres s'ha elevat al nivell 2 l'emergència a la comarca de La Plana Utiel-Requena pels efectes del temporal, especialment per subministrament elèctric. Per este motiu, es constituïx el CECOPI (Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat en la Eliana) al migdia d'este divendres.

En el cas de l'Hospital de Requena, ha assenyalat que el problema greu a l'Hospital s'ha solucionat però existixen moltes localitats sense llum per la caiguda de pals d'Iberdrola. Des de la Generalitat s'han posat en contacte amb la companyia perquè en pròximes hores es restablisca el servei.

El 'president' ha mantingut este divendres una reunió amb la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, amb la finalitat d'abordar la situació d'alerta per temporal activada en gran part del territori de la Comunitat Valenciana i analitzar les actuacions portades a terme.

En esta línia, Àngel ha incidit que la Generalitat Valenciana "ha posat a disposició de la Delegació del govern un conjunt de recursos i de capacitats amb la finalitat de minimitzar l'incident que s'havia produït en l'A3" i ha afegit que els recursos (llevaneu, brigades especials i subministraments) s'han traslladat a través de la Conselleria d'Obres Públiques "i ja havien sigut oferits al llarg del dijous".

Este departament té en funcionament a 163 persones "treballant a les carreteres" i un total de 36 màquines, "entre les quals 19 són llevaneu", col·laborant i treballant perquè les carreteres puguen estar en circulació en les millors condicions.

"Per tant, tots els esforços dedicats a garantir la seguretat en les nostres carreteres i tot el treball de primera a última hora del dia i tots els esforços per a fer front a esta situació", ha apuntat la consellera María José Salvador.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento