Comunitat Valenciana

Cáritas i Ciudad de la Esperanza obrin les seues portes per a acollir a persones sense sostre

  • La Diòcesi de València ha activat un Pla Especial d'Emergència per a atendre i acompanyar les persones que pateixen l'onada de fred i les fortes pluges.
  • L'Arquebisbat ha oferit a Protecció Civil i altres institucions tota la col·laboració perquè cap persona quede sense assistència.
  • El protocol està coordinat pel Bisbe Auxiliar, Arturo Ros, en cooperació amb el Director de Càritas Diocesana, Ignacio Grande i el director de CIDES, Vicente Aparicio.

Càritas Diocesana ha obert la seua seu de València per a seguir acollint i oferint aliment a les persones que ho necessiten per esta onada de fred i Ciutat de l'Esperança, a Aldaia, oferix altres 50 places, segons ha informat l'Arquebisbat en un comunicat.

Així, la Diòcesi de València ha activat un Pla Especial d'Emergència per a atendre i acompanyar les persones que pateixen, amb especial virulència, l'onada de fred i les fortes pluges que estan afectant la Comunitat Valenciana.

Sobre esta qüestió, l'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha indicat que "la màxima preocupació" és per als que es troben en situació de vulnerabilitat, especialment els sense sostre. "I per aquells que es neguen a buscar refugi, la nostra missió és ajudar-los i acompanyar-los", ha assenyalat.

Des de l'avís d'este episodi, en la Diòcesi s'havien disposat tots els recursos humans i logístics per a acollir i acompanyar els quals pateixen majors dificultats, a través de les parròquies, Càritas i Ciutat de l'Esperança.

També s'han disposat places en els habitatges de la parròquia de Sant Joan de la Ribera a València. A més s'ha disposat de vehicles perquè acudisquen a Càritas per a poder ser traslladats a Ciudad de la Esperanza. A més de totes estes accions, l'Arquebisbat ha oferit a Protecció Civil i altres institucions tota la col·laboració perquè cap persona quede sense assistència.

El protocol activat per l'Arquebisbe de València està sent coordinat pel Bisbe Auxiliar, Arturo Ros, en cooperació amb el Director de Càritas Diocesana, Ignacio Grande i el director de CIDES, Vicente Aparicio.

Des que va començar l'onada de fred s'ha procedit fins i tot a eixir a buscar les persones que no volen acudir als llocs d'acollida, procedint al repartiment de mantes i aliments. Des de Ciudad de la Esperanza, s'insisteix en la crida perquè encara disposa de 50 places d'acollida.

L'arquebisbe Cañizares ha demanat que "no s'oblide a aquells que encara estant en les seues llars pateixen la pobresa energètica". "Hem d'apel·lar que es tapen estes necessitats mínimes en una societat del bé comú, i conscienciar-nos que ningú pot perdre la salut, i fins i tot les seues vides, en alguns casos, per no poder tindre esta necessitat bàsica garantida. La gran solidaritat dels ciutadans també està ajudant en molts casos, però no n'hi ha prou, el sistema ha de ser just, pel bé comú", ha assenyalat.

Així, recorda que tot i que estos dies són d'especial atenció, Càritas Diocesana de València desenvolupa, al llarg de tot l'any un Programa d'Acompanyament a Persones sense Llar que forma part de la xarxa de recursos assistencials de València, amb un centre sociocupacional, places i habitatges destinats a persones immigrants i refugiades, i famílies amb escassos recursos econòmics, aconseguint així que estes persones no hagen de viure al carrer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento