Comunitat Valenciana

La Universitat de València atorga la seua Medalla al mestre i escriptor Vicent Pascual Granell

  • L'acte se celebra este divendres, a les 12.00 hores, al Paranimf de l'edifici històric de la Nau.
  • Es va convertir en un pioner en l'elaboració de materials educatius d'ensenyament del valencià i en valencià.
  • És autor de quatre novel·les juvenils, entre les quals hi ha 'El guardià de l'anell', i prepara un sobre el tracte integrat de llengües i continguts.
Vicent Pascual
Vicent Pascual
Agències
Vicent Pascual

La Universitat de València (UV) entregarà la seua Medalla a Vicent Pascual Granell, mestre, estudiós de l'educació plurilingüe i escriptor. L'acte se celebra este divendres, a les 12.00 hores, al Paranimf de l'edifici històric de la Nau. A més del guardonat, intervindrà el rector, Esteban Morcillo, i la professora Maria Conca, qui serà l'encarregada de llegir la 'laudatio', segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat en un comunicat.

Vicent Pascual Granell (Silla, 1944) és mestre, estudiós de l'educació plurilingüe, escriptor, i membre numerari de la Secció Filològica de l'IEC. La seua formació té un "marcat caràcter autodidacta". Va iniciar la seua activitat docent a Torrent i la va continuar a Algemesí i en Tavernes de la Valldigna.

A partir de la seua experiència en les aules es va convertir en un pioner en l'elaboració de materials educatius: programacions, diccionaris bilingües, i materials curriculars d'ensenyament del valencià i en valencià.

A partir de 1990 va començar la seua tasca d'elaboració i aplicació d'un model d'educació plurilingüe, especialment en el sistema educatiu valencià. En este àmbit ha publicat llibres, documents programàtics, i diversos articles en revistes especialitzades.

A més, ha sigut assessor de llengües al Cefire d'Alzira i assessor de programes plurilingües en el Servei d'Ensenyaments en Valencià de la Generalitat Valenciana. És autor també de quatre novel·les juvenils, entre les quals hi ha 'El guardià de l'anell', i actualment prepara un llibre sobre el tracte integrat de llengües i continguts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento