Comunitat Valenciana

Compromís exigix a la CE mesures sancionadores davant dels "atacs" a camioners i productes espanyols a França

  • L'eurodiputat de Compromís Jordi Sebastià ha insistit este dimecres en les seues queixes al parlament Europeu, per un nou "atac" a camioners i productors espanyols esdevingut a França.

En este cas, es tracta de la bolcada de camions cisterna procedents de Xiva (València) provocats pels Joves Pagesos (HA) del departament de Gard. Davant d'esta situació, Compromís ha exigit a la Comissió Europea que "deixe les paraules a una banda i comence a prendre cartes a l'assumpte", segons ha informat la coalició en un comunicat.

Davant d'este nou cas, del qual ja han posat en coneixement a la Comissió, "volem que es complisquen els compromisos amb els quals van respondre a les nostres preguntes plantejades fa un any davant d'un altre atac", ha assenyalat Sebastià, qui ha afegit que en aquell moment la seua resposta va ser la de "sancionar al Govern francès en el cas que estos atemptats es tornaren a repetir", ha explicat.

"Per la nostra part ja hem posat, novament, en coneixement de la Comissió este nou atac als productors espanyols", ha afirmat l'europarlamentari. A més, existix l'"agreujant" que les persones "estan identificades i han estat elles mateixes les que han reconegut l'atac", ha afirmat el portaveu de Compromís al parlament Europeu.

Esta "insistent repetició d'atacs" als productors espanyols "atenta contra una de les línies de creació de la Unió Europea, el mercat únic, per la qual cosa des de Compromís no anem a estar aturats fins que no es posen les mesures oportunes i sancionadores per a acabar amb esta situació", ha subratllat Jordi Sebastià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento