Comunitat Valenciana

Un jutge declara abandonats els béns de la mare d'un coordinador de Stop Desnonaments de València

  • El Jutjat d'Instància número 4 de València ha declarat abandonats els béns de la mare d'un dels coordinadors de Stop Desnonaments de València que ha sigut desnonada del seu habitatge per un préstec que va sol·licitar el seu fill i que tenia un deute pendent de 40.000 euros més 12.000 euros d'interessos i costes.

Esta mesura s'ha adoptat després que, transcorregut un termini de temps, ni la dona ni el seu fill sol·licitaren una data per a acostar-se a la casa i portar-se els seus béns, segons han informat a Europa Press fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Este procediment es remunta a setembre de 2013 i l'origen és un préstec personal que va sol·licitar este coordinador, Francisco Gutiérrez, per a un negoci i sobre el qual va posar com a garantia l'habitatge dels seus pares ubicat al carrer Tenor García Romero de València.

Després de diversos recursos i tràmits, l'abril de 2016 es va intentar que es desallotjara l'habitatge, però no va ser fins a finals de desembre quan finalment la comissió judicial, després d'alguns intents fallits, va aconseguir trencar el pany de la casa, bloquejar-la i precintar-la per a concloure amb el desallotjament dels habitants.

En aquell moment es va donar un termini als mateixos perquè es posaren en contacte amb el jutjat, concertar una cita i recollir els seus béns de l'habitatge. En veure que això no ocorria, va ser la mateixa comissió judicial la que els telefonar per a veure quin dia podien fixar per permetre'ls accés a la casa i que es portaren les seues coses -este tràmit no és obligatori per llei-.

Des d'este organisme van fixar este dimecres com a data de recollida i quan s'han presentat al lloc s'han trobat amb diversos membres de la plataforma antidesnonaments que els han increpat, pel que han hagut d'abandonar el lloc, han informat les mateixes fonts.

Com els béns que havia a l'interior de l'habitatge ja havien sigut declarats en abandonament en no anar a recuperar-los ningú, a partir d'ara, la comissió judicial es presentarà al lloc per a desfer-se dels mateixos en qualsevol moment.

EL PANY

Quan s'ha presentat este dimecres la comissió judicial en l'habitatge, es trobava al costat dels desnonats el seu advocat, qui els ha demanat que constara en una acta que els seus clients, el mateix dia que havien sigut desallotjats, van tornar a rebentar el pany i a ocupar l'habitatge.

Se'ls ha advertit que esta actuació suposa la comissió d'un delicte, i este extrem també s'ha fet constar a l'acta, han indicat des del TSJCV.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento