Comunitat Valenciana

El Talia fa teràpia per a afrontar els avatars del matrimoni amb humor en 'Ella en mi cabeza'

  • VALÈNCIA, 18 (EUROPA PRESS)
Joaquín Climent y Rocío Muñoz-Cobo. Ella en mi cabeza. Teatre Talia
Joaquín Climent y Rocío Muñoz-Cobo. Ella en mi cabeza. Teatre Talia
EUROPA PRESS
Joaquín Climent y Rocío Muñoz-Cobo. Ella en mi cabeza. Teatre Talia

Les dependències policials de la sèrie de televisió 'El Comissari' es van convertir en el començament d'una "profunda amistat" entre els intèrprets Joaquín Climent, Rocío Muñoz-Cobo i Patxi Freytez que, anys després, ha fet seu el text teatral de l'argentí Óscar Martínez 'Ella en mi cabeza' per a poder tornar a treballar junts.

L'obra, que estarà al Teatre Talia de València del 25 al 29 de gener, és una comèdia adulta que reflectix els desafiaments del matrimoni a través d'Adrián, un home d'entre 40 i 50 anys que no pot viure més amb la seua dona, però alhora no pot viure sense ella, i decidix fer teràpia per a enfrontar les seues contradiccions: l'amor i l'afartament amb la mateixa persona.

Baix la direcció de Gabriel Olivares, el muntatge arriba a València després d'haver passat breument per Ciudad Real i La Corunya, tot i que és ací on fa la seua "arrancada definitiva" per a emprendre la seua gira per Espanya. Així ho han assegurat este dimecres dos dels seus protagonistes, Joaquín Navarro i Rocío Muñoz-Cobo, en una trobada amb la premsa en el Colmado de Lalola.

"Tot transcorre en el meu cap", ha comentat Navarro, amb una posada en escena "impactant" que "juga" entorn de l'imaginari i el real. L'actor valencià ha assegurat que es tracta d'una "comèdia molt intel·ligent amb un humor molt adult i de molta profunditat". "Te'n vas a riure del que tu saps", ha avisat.

'Ella en mi cabeza' va suposar el debut teatral com a dramaturg del gran actor argentí Óscar Martínez amb gran èxit de públic i crítica en tant l'Argentina com en altres països. Esta nova versió, es manté absolutament "fidel" al text, tot i que s'ha adaptat la manera de parlar per a "fer-la més nostra", ha apuntat Navarro.

La "maduresa" d'esta comèdia amb punts tràgics, ha sigut el que va seduir als tres intèrprets, que van decidir portar-lo a les taules "per amistat, per la necessitat de treballar junts i veure'ns sovint", ha confessat Rocío Muñoz-Cobo. Ella va coincidir amb els seus companys de repartiment en 'El Comisario' durant cinc anys, Freytez va estar huit i Navarro nou, ha recordat.

Allà es van fer amics, van saber que volien tornar a estar junts i quan va aparèixer 'Ella en mi cabeza' van veure "la llum", ha sigut un "procés al revés", ha comentat.

"ESTAN ESTRANGULANT AL TEATRE"

Tot i que les seues cares queden més conegudes gràcies a les seues tasques en la petita pantalla, Joaquín Navarro -'El comisario', 'Gran Reserva', 'Física o Química', 'Amar en tiempos revueltos', '7 vidas', 'Querido Maestro', 'Cita a Ciegas' o 'Seis Hermanas'- ha defensat que porta fent teatre tota la seua vida des que ha començat a València en 1989.

"En este moment els actors transitem per on podem. Sí és cert que per la televisió et coneixen més però gràcies a Déu ens dediquem a tot", ha dit. Tot i això, ha lamentat que "el teatre està passant per un moment tan delicat, tan baix, que la gent més reconeguda té més capacitat per a aixecar projectes". De fet, "en este moment sol del teatre no es pot viure", ha admès.

"Han sotmès al teatre de tal manera que l'estan estrangulant", ha criticat en al·lusió a l'IVA cultural del 21%. Navarro ha assegurat que hi ha "unanimitat" en el rebuig al 21% i si s'arribara a rebaixar "hauria un canvi", ha augurat.

Tot i la situació, Navarro ha ressaltat que s'està "i va arribar a una confluència entre el 'comercial' entre cometes i la qualitat i s'estan fent coses més compromeses".

Tampoc hi ha escassetat de nous autors, per contra, ha assegurat, hi ha bastant gent "bona" que escriu i està estrenant coses però "és difícil que isquen a la llum".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento