Comunitat Valenciana

Els proveïdors podran consultar a internet l'estat del pagament de les factures amb la Generalitat

  • Es tracta d'una nova eina amb la qual es vol fer "més amable i accessible l'Administració a l'administrat", segons el conseller d'Hisenda, Vicent Soler.
  • Ha apuntat que el Consell és "molt conscient que és molt important cobrar a temps perquè si s'allarga, es poden produir situacions familiars greus".
  • Es vol evitar "el col·lapse" d'informació cap a les 220.00 factures que abona la Generalitat, ja que en 2015 es van realitzar 80.000 telefonades per a consultar l'estat del pagament.
Vicent Soler
Vicent Soler
GVA.
Vicent Soler

Els prop de 90.000 proveïdors i beneficiaris de subvencions de la Generalitat podran consultar l'estat dels pagaments amb "un sol clic" a internet gràcies a la plataforma en línia que ha habilitat la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, acompanyat per la secretària autonòmica d'Hisenda, Clara Ferrando, i el director general de Tecnologies de la Informació, Vicente Aguiló, han presentat este dimecres esta nova eina amb la qual es vol fer "més amable i accessible l'Administració a l'administrat".

D'esta manera, a partir d'ara qualsevol proveïdor o beneficiari d'ajudes de les Generalitat podran consultar en qualsevol moment, les 24 hores dels 365 dies de la setmana, tots els pagaments pendents o realitzats de l'exercici comptable en curs.

Amb això, Soler ha ressaltat que a més de "facilitar el dia a dia" dels ciutadans es vol també evitar "el col·lapse" d'informació cap a les 220.00 factures que abona la Generalitat. En 2015, es van realitzar 80.000 telefonades per a consultar l'estat del pagament.

A partir d'ara, es podrà consultar amb "un sol clic a internet". "Una cosa molt senzilla però que no havia fet ningú", s'ha lamentat Soler, que ha apuntat que el Consell és "molt conscient que és molt important cobrar a temps perquè si s'allarga es poden produir situacions familiars greus o per a les empreses".

Per a entrar en l'aplicació caldrà introduir el NIF, l'import líquid, els tres últims dígits del compte bancari i addicionalment el codi Captcha.

De moment, la informació de pagaments és informació comptable i no se subministraran factures d'exercicis comptables anteriors. La primera fase és la de la data d'entrada de Tresoreria una vegada que està fiscalitzat la despesa per intervenció. D'esta manera, no es mostren les fases anteriors, indicarà 'no hi ha pagaments'. Tot i això, Aguiló ha explicat que s'està treballant perquè en un futur es puga consultar tota la traçabilitat de la factura.

A més de la consulta de la informació ha ressaltat que es podrà exportar la informació per al seu tractament en CSV i també en PDF, una cosa que a les empreses "els ve molt bé". El següent pas serà un PDF "ja firmat que siga oficial amb caràcter general", ha apuntat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento