Comunitat Valenciana

Reaccions a la Conferència: Decepció en Podem, cautela en Compromís i satisfacció en PSPV

  • El portaveu del grup parlamentari Podem en les Corts Valencianes, Antonio Montiel, ha considerat "insuficient i decebedor" el resultat de la Conferència de Presidents autonòmics perquè "no s'ha superat el nivell de declaració d'intencions" i sospita que "el PP està comprant als barons territorials del PSOE per a afavorir el tràmit parlamentari del projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat, que està carregat de retallades".
Antonio Montiel en las Corts Valencianes
Antonio Montiel en las Corts Valencianes
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Antonio Montiel en las Corts Valencianes

En un comunicat, Montiel ha lamentat que de l'agenda que portava el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a esta trobada "s'haja deixat pendent el deute històric i descartat l'efecte retroactiu del canvi de sistema", qüestions que denoten que "els objectius no s'han aconseguit", a excepció d'algunes expressions d'intencions sobre qüestions concretes, com a lluita contra la violència masclista; modernització dels serveis d'ocupació o un pacte sobre educació, entre uns altres.

Per la seua banda, el portaveu del grup socialista en les Corts, Manolo Mata, s'ha mostrat "molt satisfet" amb els assoliments obtinguts per la delegació valenciana, ja que "amb el president Ximo Puig al capdavant hem aconseguit valencianizar l'agenda autonòmica i molts dels acords que eren prioritats per a la Comunitat".

Mata ha destacat que les aportacions del Govern valencià han permès que en l'agenda de l'Estat "s'incloga per fi un pacte contra la violència masclista, aconseguint que siga ja una prioritat nacional" perquè "mentre a Espanya les dones seguixen sent assassinades pel fet de ser dones serem un Estat fallit".

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha indicat que els compromisos adquirits els presa "amb cautela" i ha insistit en la necessitat de "continuar exigint al Govern Central el deute històric i inversions justes".

Ha destacat que és "positiu que per fi es parle de reformar el sistema de finançament, caducat des de 2014", però considera que és "insuficient" mentre no s'incloga també el deute històric. "Cal continuar exigint-ho al Govern, així com exigir també inversions justes", ha reivindicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento