Comunitat Valenciana

Las Naves experimenta espais alternatius per a les arts escèniques després del tancament temporal d'Espai Mutant

  • El Centre d'Innovació Las Naves de València ha decidit -després del tancament temporal de l'Espai Mutant, a causa de les filtracions causades per les intenses pluges del mes de desembre passat que van afectar el teatre- reordenar la programació "ideant noves fórmules que, amb el títol, 'Out of the Box', ubica en altres espais del Centre d'Innovació Las Naves les diferents propostes d'arts escèniques.

D'esta manera, durant el mes de febrer vinent i principis de març, es programaran obres teatrals, tallers i espectacles de dansa en espais no convencionals com les sales d'exposicions, la biblioteca i el pati de Las Naves, informa l'espai cultural a través d'un comunicat.

La primera cita serà la de 'Vis à Vis' de la companyia Beaches, que organitzarà els pròxims 13 i 14 de febrer un taller gratuït que, amb motiu de la presentació de l'espectacle d'immersió en dansa Party, previst per al 17 i 18 de febrer, explora nocions, tècniques i estratègies de creació escènica.

Entre les persones inscrites se seleccionaran 10 participants per a treballar de manera remunerada com intèrprets en Party, fa poc estrenat al Frinje de Madrid 2016. L'obra crea la simulació utòpica d'una nit festiva que funcionarà com a detonant per a 'piratejar' els sentits de l'espectador i desdibuixar els límits entre realitat i representació.

Per al 25 de febrer està previst 'Inventario. Memorias de una aspiradora', de Bárbara Pañuelos, un espectacle en el qual l'autora recopila objectes que ha anat trobant al carrer i dels quals investiga la vida potencial. Es tracta d'un recorregut inusual d'una banda de la memòria, pels objectes i la intuïció per a crear un mapa de ramificacions infinites.

El mes de març s'obrirà el dia 3 amb 'Molar', de Quim Bigas, un treball que investiga les imatges vinculades a estats de felicitat i el desenvolupament d'un dispositiu que (re)present este ventall d'imatges que apareixen i desapareixen i que són relacionables amb la felicitat.

Finalment, des del mateix dia 3 de març i fins al 5 es representarà 'Who is me, Pasolini' d'Álex Rigola, obra que busca descobrir què s'amagava darrere de la figura de Pier Paolo Pasolini. Després d'endinsar-se a l'univers de Lorca amb 'El Público' i d'adaptar la imponent Incerta Glòria, Rigola, un dels directors catalans amb més projecció internacional, s'aproxima al poeta i cineasta italià.

L'espectacle vol descobrir, a través de les seues paraules, com era el seu món, la seua relació amb el cinema i com de necessàries són, sobretot ara, les seues idees. El punt de partida és Poeta de les cendres, un descarnat poema autobiogràfic que Pasolini va escriure, sense acabar-lo, just abans del seu assassinat i que va ser trobat en un calaix. Rigola ens presenta un contenidor-habitació en el qual ens rebrà el mateix Pasolini per a interactuar amb el públic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento