Comunitat Valenciana

El granís i la neu arriben a algunes zones de la província de València

  • La imatge del satèl·lit d'esta vesprada mostra que la nuvolositat continua enganxada al litoral de València i Alacant.
  • A la capital del Túria no s'esperen nevades d'importància tot i que els termòmetres mantenen un descens progressiu.
  • Per al divendres i dissabte sí es preveuen precipitacions i diumenge es recuperarà lleugerament el mercuri fins a una màxima de 12 graus.
Los copos de granizo se han dejado ver en calles como José Faus, en Camí Fondo
Los copos de granizo se han dejado ver en calles como José Faus, en Camí Fondo
POLICÍA LOCAL
Los copos de granizo se han dejado ver en calles como José Faus, en Camí Fondo

L'onada de fred ha provocat esta vesprada l'arribada dels primers flocs de calamarsa i neu granulada en alguns punts de la ciutat de València, després de la baixada brusca de temperatures de 9,7 graus en només 24 hores.

Es tracta d'una lleugera pedregada que ha caigut en diverses zones del 'cap i casal' acompanyada per flocs de neu granulada a la costa, com a Port Saplaya, a Alboraia (València).

Segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a través del seu compte de Twitter, és la calamarsa fina típica de situacions d'hivern amb aire fred en altura.

En alguns punts de València pot tractar-se de neu granulada, la precipitació en forma de partícules de gel blanques i opaques generalment còniques o arrodonides, que alguns usuaris de la xarxa social han albirat prop de la platja com "flocs grans".

Aemet ha explicat que estos grans de neu granulada són trencadissos i fàcilment deformables i que, quan cauen sobre terra dur, reboten i sovint es fan fallida.

La imatge del satèl·lit d'esta vesprada mostra que la nuvolositat continua enganxada al litoral de València i Alacant, mentre que a la resta de la Comunitat el cel continua clar o poc ennuvolat.

No es preveuen fortes nevades a València

L'alerta per nevades es manté activa a partir del dijous 19 de gener fins al 20 en el sud-est peninsular, entorn dels 300-350 metres d'altura, i en algunes comarques de la Comunitat, amb una probabilitat que supera el 90%.

A la capital del Túria no s'esperen nevades d'importància per a les pròximes jornades tot i que els termòmetres mantenen un descens progressiu durant esta matinada i tot el dimecres, quan baixarà fins a zero graus, i dijous, de quatre a deu graus.

Per al divendres i dissabte sí es preveuen precipitacions i diumenge es recuperarà lleugerament el mercuri fins a una màxima de 12 graus, tot i que tornarà a caure al començament de la setmana que ve.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento