Comunitat Valenciana

Alcaldessa de Gandia, tranquil·la després de declarar per impedir l'entrada a membres del PP a l'Ajuntament i IPG

  • L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, s'ha mostrat este dilluns "tranquil·la" després de declarar en qualitat d'investigada davant d'un jutge arran d'una querella interposada pel PP local, que l'acusa d'haver comès els delictes de prevaricació, revelació de secrets, falsificació de documents i coaccions per haver impedit l'entrada de membres del Partit Popular a despatxos de l'Ajuntament i de l'empresa pública IPG després de la seua investidura.

El PP va interposar la querella després de l'acte d'investidura de Morant com a alcaldessa per a impedir-los accedir als seus despatxos a l'Ajuntament i a l'edifici que albergava l'empresa pública IPG. La jutgessa del jutjat número tres de Gandia va admetre a tràmit la querella i va citar a declarar com a investigats la pròpia alcaldessa així com el secretari general de l'Ajuntament, Lorenzo Pérez Sarrión, el coordinador d'Hisenda, Salvador Gregori i dos funcionaris, Vicent Todolí i Vicent Llorens.

Tots ells van presentar davant de l'Audiència Provincial diversos recursos d'apel·lació, que van ser rebutjats, per la qual cosa este dilluns han declarat davant del jutge. Després de prestar declaració, Diana Morant ha manifestat davant dels mitjans de comunicació que se sent "tranquil·la i satisfeta per aclarir el que va passar el dia de la investidura i dies posteriors".

Segons Morant, amb la decisió que va prendre buscava "posar ordre al desordre i les irregularitats que havia a l'Ajuntament de Gandia i salvaguardar la documentació i els expedients que podrien patir un risc per la intrusió de dos de les persones que van interposar querella, una a les tres de la matinada a l'Ajuntament i una altra a les sis de la matinada a IPG".

EL GERENT, SENSE DONAR SENYALS DE VIDA

D'acord amb l'alcaldessa, en l'empresa pública "no teníem coneixement de qui treballava o com van quedar els comptes al final de la passada legislatura i el gerent d'IPG tampoc donava senyals de vida aquell demà i per això es va impedir l'entrada i es va requisar tot el material".

La primera edil de Gandia afirma que tot això "ho ha explicat a la jutge amb la mateixa tranquil·litat amb la qual aquell dia vaig prendre la decisió (d'impedir l'accés i requisar la documentació) sempre avalada per l'Interventor, el secretari de l'Ajuntament i el cap de la Policia Local".

EL PP DEMANA LA DIMISSIÓ

Després d'estes declaracions, el Partit Popular de Gandia ha emés un comunicat en el qual exigix a l'alcadessa la seua dimissió i que comparega públicament per a explicar als ciutadans per què està investigada.

El secretari general del PP, Vicent Gregori, explica que Morant "per coherència, hauria de dimitir, tal com exigix als dirigents del PP. Ens preguntem si Lorena Milvaques (Més Gandia) i Ciro Palmer (Ciutadans Gandia), es troben còmodes governant amb un govern assetjat per la Justícia".

Els Populars asseguren sentir-se preocupats per la imatge de Gandia, "que torna a ocupar portades a causa dels comptes pendents dels seus dirigents amb la Justícia".

El PP afirma que "un partit com el de Ciutadans, amb el seu vot favorable, dóna accés al Govern de Gandia a les formacions populistes i independentistes i manté a l'alcaldia una alcaldessa tacada per una filera de delictes penals, encara pendents de resoldre als jutjats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento