UGT-PV denuncia que FGV contracte dos directors quan "hi ha més de 100 vacants" i 300 treballadors han sigut acomiadats

UGT-PV denuncia que FGV contracte dos directors quan "hi ha més de 100 vacants" i 300 treballadors han sigut acomiadats

  • UGT-PV ha denunciat que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) contractara a final de 2016 dos nous directors mentre en l'empresa pública "hi ha més de 100 vacants" actualment i l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de 2012 va acordar l'acomiadament de 310 treballadors de la plantilla, la majoria prejubilats. A més, el sindicat ha assenyalat que l'última convocatòria pública de places va ser el 2008 i que "des d'aleshores no s'han convocat oposicions".

En un comunicat, la secció sindical d'UGT-PV en la companyia ha valorat en estos termes la contractació de personal per dirigir l'àrea de Comunicació, amb el nomenament de Manuel Salvador, i Clients i Accessibilitat, càrrec al qual es va incorporar la setmana passada Francesc Romeu, també vicesecretari general del PSPV-PSOE.

La formació ha expressat la seua sorpresa i desacord amb les dues altes davant de la "greu situació de falta de plantilla" en FGV amb "més de 100 treballadors" i "els més de 300 treballadors que han estat acomiadats a l'ERO de 2012", sense que "des del 2008 s'hagen convocat oposicions".

"La plantilla de FGV està indignada, ja que no pot entendre que, mentre falta pressupost i es posen traves per a contractar al personal operatiu que treu el servei, si hi ha diners i agilitat per a contractar alts directius", ha denunciat, referint-se a la falta de treballadors de manteniment de material i instal·lacions de seguretat, supervisors i agents d'estacions, entre d'altres.

UGT-PV també ha posat de relleu l'"escenari restrictiu" que preveu per a la companyia de transport públic les "polítiques restrictives dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2016, que es mantenen" per a enguany "tot i haver canviat de Consell".

50.000 HORES EXTRES EN DOS ANYS

En concret, ha recordat que en les empreses públiques "limiten les convocatòries a les taxes de reposició (jubilacions) en cinc places en FGV", quan "es necessiten més de 100 places", i sol en els dos últims anys els treballadors "han realitzat gairebé 50.000 hores extres". "Algú hauria de

prendre nota per no comprometre un servei essencial per a la Comunitat com és el transport públic", ha reivindicat.

Mentrestant, ha lamentat que FGV "tira amb prou feines amb dues Borses d'Ocupació Temporal", doncs "per a fer contractes temporals les autoritzacions de la Conselleria d'Hisenda arriben a compte gotes i amb bastant retard", amb fins a "autoritzacions bloquejades durant més de sis mesos". Per esta raó, ha insistit en la necessitat de "menys burocràcia" per no afectar el servei de metro i tramvia a València i Alacant.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/2933419/0/ugt-pv-denuncia-que-fgv-contracte-dos-directors-quan-hi-ha-mes-100-vacants-300-treballadors-han-sigut-acomiadats/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios