Comunitat Valenciana

El PP demana els expedients de contractació en 28 empreses després de "l'endoll de Romeu"

  • Segons el portaveu adjunt, Vicente Betoret, "el cas Romeu és només la punta de l'iceberg i la demostració d'una forma de fer política".
  • "S'han pres al peu de la lletra l'assumpte de l'era digital ja, que contracten a dit en funció d'amistats i parentals, com s'està fent en FGV", ha assenyalat.
  • "La creació d'agències i organismes i la contractació d'amics i familiars li costa a cada valencià 80 euros", assegura.
Vicente Betoret
Vicente Betoret
PPCVC
Vicente Betoret

El Grup Parlamentari Popular ha sol·licitat al Consell la relació detallada de les persones contractades en 28 organismes i empreses públiques per part del Consell des de l'1 de setembre de 2016 fins a hui i una còpia de tots els documents relatius a les actuacions portades a terme per a efectuar les referides contractacions.

Així ho ha anunciat este divendres el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Popular a Les Corts, Vicente Betoret, qui ha explicat que van "a exigir els expedients de contractació de totes les empreses i organismes públics de la Generalitat perquè el cas Romeu -el nomenament del vicesecretari general del PSPV, Francesc Romeu, com directiu de FGV- és només la punta de l'iceberg i la demostració d'una forma de fer política".

Betoret ha assenyalat que "el Consell s'ha convertit en una empresa de contractació per als seus". "S'han pres al peu de la lletra l'assumpte de l'era digital ja que contracten a dit en funció d'amistats i parentals, com s'està fent en FGV", ha assenyalat.

Tot i això, ha apuntat que "este enxufisme" és "una cosa que es contagia com la grip dins del Titànic, ja que estos dies hem tingut coneixement que fins i tot dins de Podem s'ha convertit en habitual la contractació irregular d'amics i familiars. Això era la nova política".

Sobre esta qüestió, ha apuntat que "esta forma d'actuar del pacte del Titànic ens costa a cada valencià 80 euros a l'any". "La creació d'agències i organismes i la contractació d'amics i familiars li costa a cada valencià 80 euros basant-nos en els 384 milions d'euros pressupostats en 2017 per a crear nous organismes o millores i increments de plantilles", ha apuntat.

Per esta raó, ha explicat que s'ha sol·licitat les contractacions de 28 organismes i empreses pública després de tindre "coneixement que s'estan produint contractacions com a mínim curioses, i fent el treball que no fa la Conselleria de Transparència que es dedica a fiscalitzar etapes anteriors però no el que passa actualment en la Generalitat".

"Anem a veure si realment estes contractacions s'han fet amb transparència i publicitat com ha dit la senyora Salvador de la contractació de Romeu o és una altra de les mentides a les quals ens té acostumats la senyora Salvador cada vegada que dóna una explicació sobre algun tema particular", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento