Comunitat Valenciana

Ribó insta CA a col·laborar "sense reserves" i des de "la diversitat" dels pobles a l'àmbit legislatiu

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha animat este divendres als presidents dels parlaments autonòmics a apostar "sense reserves" per la cooperació i col·laboració institucional a l'àmbit del poder legislatiu però "des de la diversitat i les diferents sensibilitats dels pobles i nacionalitats de l'Estat".

Així ho ha assenyalat després de rebre este divendres a València als presidents dels parlaments autonòmics amb motiu de la reunió anual de la Confederació de Presidents de Parlaments Autonòmics (Coprepa), acompanyat pel president de les Corts Valencianes, Enric Morera.

En la seua intervenció, l'alcalde de València ha destacat el paper "fonamental" dels parlaments autonòmics mentre que les CA són les encarregades de gestionar matèries de gran rellevància com la Sanitat i l'Educació. En este sentit, Ribó veu necessari que els recursos que s'aporten des del Govern central siguen "ajustats a esta realitat de gestió que porten a terme els governs autonòmics".

"Una situació semblant és la que vivim els ajuntaments que ens veiem en massa ocasions constretes per un model de finançament que no s'ajusta a les necessitats per a la prestació de serveis públics", ha lamentat el primer edil de València.

Per esta raó, ha avançat que els dies 16 i 17 de febrer la ciutat va a abordar la necessitat de reformar la llei reguladora de les Hisendes Locals per a "un millor finançament", així com la llei de Règim Fiscal de les entitats i organitzacions sense ànim de lucre.

MARC LEGISLATIU "ADEQUAT"

Segons la seua opinió, els ajuntament i les comunitats autònomes precisen d'un marc legislatiu "adequat" i, en este punt, ha reivindicat la necessitat d'apostar "sense reserves" per "la cooperació i col·laboració institucional a l'àmbit del poder legislatiu des de la diversitat i les diferents sensibilitats dels pobles i nacionalitats de l'Estat".

"La diversitat és un valor en si mateix i abraçant-nos a ella és com podem comprendre la plurinacionalitat i l'autogovern representats en les diferents Cambres autonòmiques", ha apuntat Ribó, qui ha animat a "que es conega i es difonga favorablement la realitat social i històrica, així com les cultures dels diferents pobles".

D'altra banda, l'alcalde de València ha destacat la necessitat de treballar "profundament" aspectes com la transparència institucional i la comunicació amb la ciutadania perquè, segons la seua opinió, esta és "la millor manera perquè els veïns senten com a pròpies les seues institucions".

"No podem permetre que la ciutadania perda la confiança en les seues institucions, això sol suposaria un gran fracàs de la societat moderna que ens abocaria a experiències totalitàries del passat", ha tancat.

INTEGRACIÓ DE LES SENSIBILITATS

Per la seua banda, el president del parlament asturià i president eixint de Coprepa, Pedro Sanjurjo, ha manifestat que l'esperit que rau en la Confederació és precisament "el respecte a la diversitat i a la pluralitat" que "basa el seu fer i treball en la cooperació". "Hui s'acredita esta voluntat d'integració de voluntats, sensibilitats i corrents de pensament", ha puntualitzat.

Sanjurjo ha assenyalat que ara mateix hi ha "dubtes i inquietuds" a la societat respecte al futur polític i a la manera d'organitzar-se i, per tant, considera que és "un bon moment per a reivindicar en termes pràctics la conveniència d'enfortir el nostre sistema de democràcia representativa". "Els ciutadans ens elegixen per atendre les seues necessitats i hem d'estar a l'altura d'estes exigències", ha remarcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento