L'IPC interanual creix fins a l'1,3% a la Comunitat Valenciana

L'IPC interanual creix fins a l'1,3% a la Comunitat Valenciana

L'IPC interanual creix fins a l'1,3% a la Comunitat Valenciana
L'IPC interanual creix fins a l'1,3% a la Comunitat Valenciana (EUROPA PRESS)
Ampliar
  • L'índex de preus de consum (IPC) va pujar un 0,6% el desembre respecte al mes anterior a la Comunitat Valenciana, igual que la mitjana nacional, i va elevar així la taxa interanual fins a l'1,3%, tres dècimes menys que a Espanya, segons les dades definitives publicades este divendres per l'Institut Nacional d 'Estadística (INE).

La taxa definitiva d'IPC de desembre és una dècima superior a l'avançada inicialment (1,5%), confirmant-se d'esta manera la pujada que van donar els preus a l'últim mes de l'any, com a conseqüència de l'encariment de les gasolines, de l'electricitat, del gasoil per a calefacció, del gas, dels viatges organitzats i d'alguns aliments, com els llegums i les hortalisses.

D'esta manera, a la Comunitat Valenciana el major increment interanual es va registrar en Transport per l'augment del preu de les gasolines un 4,8%, seguida de Comunicacions un 3,2%, Altres un 1,7%, Habitatge un 1,3%, Hotels, cafès i restaurants un 1,1%, Vestit i calçat un 1% i Ensenyament un 0,9%.

Per la seua banda, Aliments i begudes no alcohòliques van créixer un 0,4%, Begudes alcohòliques i tabac un 0,3%, i Missatge es va mantenir invariable. En canvi, Medicina va baixar un 5,5% i Oci i cultura un 0,3%.

Per la seua banda, el mes passat el majot increment es va registrar en Oci i cultura un 3,1%, Transport un 1,7%, Habitatge un 1,6%, Aliments i begudes no alcohòliques un 0,6%, un Begudes alcohòliques i tabac 0,4%, Parament un 0,1%.

Comunicacions, Ensenyament, Comunicacions i Altres es van mantindre invariables, mentre que

Vestit i calçat va baixar un 2,1%,

Hotels, cafès i restaurants un 0,3% i Medicina un 0,2%.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/2932640/0/lipc-interanual-creix-fins-l1-3-comunitat-valenciana/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios