Versión impresa

L'IPC interanual creix fins a l'1,3% a la Comunitat Valenciana

L'IPC interanual creix fins a l'1,3% a la Comunitat Valenciana
L'IPC interanual creix fins a l'1,3% a la Comunitat Valenciana (EUROPA PRESS)
Ampliar
  • L'índex de preus de consum (IPC) va pujar un 0,6% el desembre respecte al mes anterior a la Comunitat Valenciana, igual que la mitjana nacional, i va elevar així la taxa interanual fins a l'1,3%, tres dècimes menys que a Espanya, segons les dades definitives publicades este divendres per l'Institut Nacional d 'Estadística (INE).

La taxa definitiva d'IPC de desembre és una dècima superior a l'avançada inicialment (1,5%), confirmant-se d'esta manera la pujada que van donar els preus a l'últim mes de l'any, com a conseqüència de l'encariment de les gasolines, de l'electricitat, del gasoil per a calefacció, del gas, dels viatges organitzats i d'alguns aliments, com els llegums i les hortalisses.

D'esta manera, a la Comunitat Valenciana el major increment interanual es va registrar en Transport per l'augment del preu de les gasolines un 4,8%, seguida de Comunicacions un 3,2%, Altres un 1,7%, Habitatge un 1,3%, Hotels, cafès i restaurants un 1,1%, Vestit i calçat un 1% i Ensenyament un 0,9%.

Per la seua banda, Aliments i begudes no alcohòliques van créixer un 0,4%, Begudes alcohòliques i tabac un 0,3%, i Missatge es va mantenir invariable. En canvi, Medicina va baixar un 5,5% i Oci i cultura un 0,3%.

Per la seua banda, el mes passat el majot increment es va registrar en Oci i cultura un 3,1%, Transport un 1,7%, Habitatge un 1,6%, Aliments i begudes no alcohòliques un 0,6%, un Begudes alcohòliques i tabac 0,4%, Parament un 0,1%.

Comunicacions, Ensenyament, Comunicacions i Altres es van mantindre invariables, mentre que

Vestit i calçat va baixar un 2,1%,

Hotels, cafès i restaurants un 0,3% i Medicina un 0,2%.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/2932640/0/lipc-interanual-creix-fins-l1-3-comunitat-valenciana/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR