Comunitat Valenciana

EUPV espera que l'ampliació del Botànic no es quede en una "declaració d'intencions"

  • El coordinador d'EUPV, David Rodríguez, espera que l'ampliació de l'Acord del Botànic firmada per PSPV, Compromís i Podem, no es quede en "una declaració de bones intencions" i creu que cal veure "com se'n van a concretar estes propostes tan ambicioses".

En un comunicat, Rodríguez ha recalcat que "moltes de les mesures de l'anterior acord s'han quedat en paper mullat", pel que no entén "com va si pot ser posar en marxa les 201 incloses en el nou document". Entre els temes encara pendents d'anterior acord ha destacat la posada en marxa de la nova RTVV i la reforma de la Llei Electoral Valenciana.

Alhora, el dirigent ha indicat que tot i que cal seguir apostant per la lluita contra l'infrafinançament i el deute històric i, sobretot, per les inversions pendents, "no cal centrar tot en això, sinó que des del Consell cal treballar per a recuperar sobirania econòmica amb mesures com les reformes fiscals" perquè del contrari "ens tornarem a quedar en un declaracions de bones intencions sense més".

En este sentit, Rodríguez ha defensat la necessitat d'apostar per una banca pública per a anar avançant en la creació d'este nou model productiu que permeti el crèdit a les petites i mitjanes empreses, als autònoms i a les famílies que ho necessiten: "Estes dues noves mesures són les que ens permetran atendre verdaderament les necessitats del poble valencià, garantint els serveis fonamentals i, per esta raó, demanem passar de les paraules als fets".

S'ha referit a la reforma de la Llei Electoral Valenciana i ha indicat que "tot i que no està inclosa en la renovació, es tracta d'un tema pendent de l'anterior que encara no s'ha portat a terme", pel que espera es convertisca en una de les prioritats del Consell i que abans que finalitze el present any "siga un assumpte resolt".

"Es tracta d'una qüestió a la qual es van comprometre els integrants de l'Acord del Botànic abans de les eleccions i que no es pot demorar més si en els pròxims comicis municipals i autonòmics volem tenir una cambra més plural i representativa de tots els sectors valencians", ha defensat.

Per a finalitzar, s'ha referit a RTVV i ha qüestionat l'actitud de la Generalitat entorn d'este assumpte. "Estem veient elements contradictoris; és més, s'estan i va arribar a reproduir les mateixes declaracions i apostes polítiques que defensava el govern autonòmic dirigit per Alberto Fabra", ha indicat el coordinador, qui ha afegit que en este tema "s'han de marcar diferències i ser un dels eixos fonamentals d'este nou acord durant el període de temps que queda de legislatura".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento