Comunitat Valenciana

Bonig no es pronuncia sobre primàries en el PP i remet a les seues paraules en defensa de la participació dels militants

  • La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha eludit este dijous pronunciar-se sobre la proposta de primàries per a elegir el líder del PP feta per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i s'ha remés a les declaracions que va fer dimarts, en les que va incidir que els populars valencians defensen les formes que "suposen obrir el PP, la d'un militant un vot i que la gent participi".

Després d'acudir a una trobada amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a abordar la Conferència de Presidents de la setmana que ve, Bonig ha sigut preguntada per la proposta de Cifuentes però ha assenyalat que ja es va pronunciar dimarts i ja es veuran les esmenes que presenta el PPCV a la ponència "en ares a la participació dels militants".

Dimarts passat la presidenta del PPCV ha explicat que no coneixia en profunditat la proposta de Cristina Cifuentes i no s'havia posat en contacte amb el PP de Madrid, però recordava que des de la Comunitat Valenciana sempre han defensat "la participació interna" i totes aquelles formes que suposen "obrir el PP".

"Vam dir que ens semblava un pas important la ponència que va presentar -Fernando Martínez-Maillo- Maillo perquè donava esta possibilitat que els militants votaren directament", ha indicat, per a agregar que este sistema plantejat per la direcció nacional del PP, "sent bo, pot fins i tot matisar-se i canviar-se en algunes qüestions" com les relacionades amb els compromissaris.

En este sentit, ha avançat que estudien la possibilitat de plantejar que s'establisca un sistema "perquè els compromissaris en cap cas puguen canviar el vot dels militants".

Després de remarcar que des del PPCV no volen "ni fer un front ni que ningú ens marque els temps", ha assenyalat que esta setmana la direcció regional s'està reunint amb els presidents provincials i compromissaris per a veure quines esmenes presenten per a "obrir el partit" i aconseguir un sistema "on tot el món se senta còmode".

També ha destacat que dins del PP cada organització té unes característiques específiques i des de la Comunitat volen que es plasme "millor" un sistema en el qual "efectivament els militants puguen participar i intervenir en l'elecció directa del president".

Ha incidir que des del PPCV defensen que hi haja "participació més alta dels militants, que ja estava prevista d'alguna forma en algunes regions" com Balears i Canàries. "Nosaltres volem, estem estudiant, presentar-lo perquè fora una opció que les organitzacions regionals pogueren tindre esta opció més assembleària, més de participació dels militants".

"NO VEIG CAP ATAC"

Isabel Bonig va negar que propostes com la de Cifuentes suposen "cap atac" al lideratge de Mariano Rajoy i ha subratllat que cada partit té el seu sistema. "(Pedro) Sánchez va ser elegit per primàries i mire com ha acabat", ha recordat.

En tot cas, ha assenyalat que la forma d'elecció es discutirà al Congrés del PP i ha demanat respecte a la resta de formacions, i alhora ha criticat que els partits passen "massa temps" parlant d'ells mateixos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento