Comunitat Valenciana

C's es posa "al servei" de Puig per a reclamar un canvi de finançament i li demana un "sobreesforç" per a gestionar

  • El portaveu de Ciutadans (C's) en les Corts, Alexis Marí, ha destacat este dijous que el seu partit s'ha posat "al servei" del president de la Generalitat, Ximo Puig, per a reclamar a Madrid un canvi del model de finançament autonòmic. Alhora, li ha demanat que faça un "sobreesforç" per a gestionar tot i que els recursos siguen "limitats".

Marí s'ha expressat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació, després de mantindre una reunió amb Ximo Puig, dins de la ronda de contactes que el cap del Consell està mantenint amb motiu de la preparació de la Conferència de Presidents Autonòmics de dimarts que ve.

El síndic de C's ha assenyalat que durant la trobada, que s'ha desenvolupat en "to cordial com és molt habitual amb el president", li han traslladat el que Ciutadans "ve traslladat des del principi de legislatura: tenim un problema greu de finançament, que impedix que tinguem els recursos que hauríem de tenir tots per a educació, sanitat i serveis socials". "És just reclamar el que correspon a cadascun dels valencians", ha afegit.

Segons la seua opinió, el cap del Consell "ha fet un bon treball amb tots els partits polítics i tota la societat valenciana per a traslladar que tenim un problema greu com és el finançament", però ha subratllat que ara "este treball pedagògic de Puig ho ha de traslladar a la resta de presidents autonòmics", perquè "siguen tots capaços d'entendre que els drets són dels ciutadans no dels territoris".

Alhora, ha manifestat que hi ha comunitats autònomes que estan "sobrefinançades", mentre que a la Comunitat Valenciana "tenim un greu dèficit econòmic i això no es pot solucionar any rere any amb el FLA".

Per esta raó, C's s'ha posat "al servei, una altra vegada, com no podia ser una altra de manera, de Puig per a reclamar" un canvi en el model de finançament. Tot i això, ha manifestat que esta reivindicació no pot suposar "falta de gestió". "Hi ha recursos que són limitats, però ha de fer un sobreesforç per a la gestió al Consell", ha ressaltat.

En esta línia, ha indicat que "una cosa és el finançament i una altra cosa és la capacitat que ha de tindre el Consell per a adoptar decisions urgents per als ciutadans, per als que li han votat i també per als que no", i ha posat èmfasi que l'atur és "el problema que més preocupa als valencians".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento