Comunitat Valenciana

La Generalitat defensa l'ERO de RTVV i diu que el seu tancament és constitucional

  • L'Advocacia de la Generalitat al·lega que la prestació d'este servei públic és únicament competència del Govern regional.
  • Ha posat èmfasi en la "situació insostenible de pèrdues" que travessava RTVV i ha recordat als sindicats que en la firma de l'ERO hi ha hagut "pràctica unanimitat".
  • Els sindicats han titllat d'inconstitucional esta norma i han sol·licitat la nul·litat de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) fet a l'ens.
Imagen de la redacción de Canal 9 vacía tras el cierre de RTVV
Imagen de la redacción de Canal 9 vacía tras el cierre de RTVV
EUROPA PRESS
Imagen de la redacción de Canal 9 vacía tras el cierre de RTVV

La Generalitat Valenciana ha defensat la constitucionalitat de la llei autonòmica que en 2013 va permetre el tancament de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) al·legant que la prestació d'este servei públic és únicament competència del Govern regional. Esta ha sigut la resposta dirigida als representants dels sindicats, que han titllat d'inconstitucional esta norma i han sol·licitat la nul·litat de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) fet a l'ens.

Així s'ha pronunciat l'advocat de la Generalitat Valenciana present en el juí que ha arrancat este dimecres a la Sala Social de l'Audiència Nacional arran d'una demanda contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) fet a l'ens prèviament al seu tancament definitiu.

I ho ha fet després que tots els sindicats que exerceixen l'acusació en la causa -un total de sis- titllaren la llei d'inconstitucional i d'"acte de rebel·lia" contra la resolució del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que ha declarat nul l'ERO, de manera que va deixar sense efecte els acomiadaments. Els representants dels sindicats també han denunciat durant la seua exposició d'al·legacions que "no existeix" causa econòmica per a l'execució de l'acomiadament col·lectiu.

Però durant la vista, des de l'Advocacia de la Generalitat Valenciana s'ha posat èmfasi en la "situació insostenible de pèrdues" que travessava RTVV en aquell moment al mateix temps que ha recordat als sindicats que en la firma de l'ERO hi ha hagut "pràctica unanimitat". "Seria raonable no impugnar l'acord dels treballadors", ha manifestat, apuntant que va ser aprovat per una majoria "del 70%" i la posició en contra d'un "27%".

Alhora, ha reivindicat la "validesa" d'este acord firmat pels treballadors, especialment a posta que l'esmentat acord es va portar a terme després del tancament de RTVV, que va ser "manat per una llei", segons ha destacat.

Respecte a les crítiques per "falta de documentació" presentada per justificar l'ERO, l'advocat de la Generalitat ho ha negat incidint que tot allò presentat "s'ajusta al reglament".

I sobre l'ampliació de la demanda per successió d'empreses després de l'aprovació de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha puntualitzat que ni tan sols la sentència que va anul·lar l'ERO "impedeix" la seua creació.

També ha apuntat al canvi de Govern en la comunitat autònoma després de les eleccions en 2015 com a responsable del seu impuls: "Si seguira governant el mateix partit possiblement no s'haguera ordenat la reobertura del canal", ha declarat.

"Figura mercantil diferent de RTVV"

En esta mateixa línia s'ha pronunciat el representant de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), que sosté que es tracta d'una "figura mercantil diferent" a la de RTVV de la qual, segons la seua opinió, "no es parlaria" si haguera continuat un Govern del PP en la Comunitat.

La nova Corporació Valenciana, contra la que el sindicat CGT va ampliar la seua demanda perquè considera que hi ha successió d'empreses, ha comanda la seua expulsió de la causa ja que no va intervindre a l'ERO. Això sí, sobre l'acomiadament col·lectiu, ha precisat que l'"única" causa al·legada per a l'ERO ha sigut precisament la pèrdua de personalitat jurídica, el que "la jurisprudència interpreta com una força major".

D'altra banda, davant dels dubtes de les acusacions que s'està "emetent" a través de la freqüència de Canal 9, l'advocat ho ha negat, de la mateixa manera que ha dit que "no és cert" que s'estiguen utilitzant mitjans i recursos de RTVV per a poder impulsar la CVMC: "No és successora de RTVV, és un ens nou", ha sentenciat, insistint que Canal 9 porta "tres anys i dos mesos sense prestar cap servei".

Per a aclarir els dubtes sobre les emissions en la freqüència de RTVV, s'ha pres declaració a diversos testimonis, entre els quals hi ha del president del Consell Rector de CVMC, Enrique Soriano i del president de la Comissió de liquidació de RTVV, Francisco Gómez Barroso, que ha assegurat que desconeix el motiu pel qual hi ha un anagrama de la Corporació en la carta d'ajust i ha assegurat que és el tècnic el que manté la freqüència activa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento