Comunitat Valenciana

El Síndic dóna a Educació 15 dies per a respondre sobre una queixa de centres concertats per l'arranjament escolar

  • El Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana ha instat a la Conselleria d'Educació a remetre una resposta a la resolució que el defensor del poble valencià ha emès arran d'una queixa interposada per la Mesa per l'Educació en Llibertat pel què esta entén com una "discriminació" als centres concertats en l'arranjament escolar. En la seua nova comunicació, el Síndic dóna a l'administració un termini de 15 dies per a contestar o "donarà compte de la seua actitud en el pròxim Informe anual que es presente en les Corts Valencianes".
Reunión de la Mesa por la Educación en Libertad
Reunión de la Mesa por la Educación en Libertad
MESA POR LA EDUCACIÓN EN LIBERTAD
Reunión de la Mesa por la Educación en Libertad

En un escrit amb data de Registre General de 3 de gener, el defensor del poble valencià, José Cholbi, explica al portaveu de la Mesa, Vicente Morro, que la institució, "malgrat el temps transcorregut, no ha rebut resposta de l'administració afectada, en relació amb la resolució que se li va dirigir fa més d'un mes".

"Per esta raó, -prosseguix el Síndic- hem requerit un altre cop a la mateixa remissió de la resposta a la nostra resolució (...) Suposat que de transcórrer el termini de 15 dies no haguérem rebut l'informe en qüestió, se li comunica a l'administració afectada que s'adonarà de la seua actitud en el pròxim Informe anual que es presente en les Corts Valencianes".

Després de rebre este escrit, Vicente Morro ha afirmat, a través d'un comunicat, que espera que el conseller d'Educació, Vicent Marzà, "haja trobat temps per a respondre al Síndic de Greuges sobre la seua Resolució de l'Arranjament Escolar de la Generalitat i no haja d'incloure'l en el seu informe anual davant de les Corts declarant-lo en rebel·lia davant d'un òrgan estatutari".

Des del col·lectiu recorden que la resolució a la qual fa referència el Síndic ha sigut dictada després de la queixa presentada per la Mesa per l'Educació en Llibertat pel "tracte discriminatori donat als centres concertats en l'arranjament escolar que ha regit este curs".

En este document, i després d'escoltar a les parts, el Síndic suggeria a la Generalitat que "a l'àmbit de les competències que té atribuïdes promoga les actuacions necessàries per a l'aplicació estricta de la legislació vigent respecte a la creació i/o supressió d'unitats en els centres privats-concertats, desterrant el criteri de subsidiarietat de l'ensenyament privat-concertada respecte a l'escola pública i alhora, que per al pròxim curs 2017/18 i en el que fa a l'anomenat "arranjament escolar" tinga en consideració el dret de les famílies a l'elecció de centre, ja siga este privat-concertat o públic sense que puga prevaldre el criteri, per a la supressió d'unitats en l'ensenyament concertada, la suficiència de places en l'ensenyament públic".

El portaveu de la Mesa ha lamentat "l'actitud i el silenci de Marzà davant de les institucions que li indiquen que ha de rectificar la seua política educativa perquè és discriminatòria". "Esperem que rectifique a temps i que no hagen d'assenyala-lo en el pròxim informe de la Sindicatura", ha postil·lat.

Alhora, Vicente Morro ha considerat que este "silenci de Marzà se suma al del president de la Generalitat, Ximo Puig, amb la Mesa per l'Educació en Llibertat, que seguix sense rebre'ns des que cursem la primera petició en el mes de maig i no hem obtingut cap resposta malgrat les reiteracions i a la petició d'empara davant de la Mesa de les Corts. Esperem del president de tots els valencians busque un forat en la seua agenda per a escoltar als qui defensem la llibertat d'elecció per les famílies del model educatiu per als seus fills".

SUPORT A LA CAMPANYA "JO SÓC DE LA CONCERTADA"

D'altra banda, la Mesa per l'Educació en Llibertat ha mostrat el seu suport a la campanya d'Escoles Catòliques de la Comunitat Valenciana 'Jo sóc de la Concertada' i ha felicitat als organitzadors per la iniciativa d'una polsera amb l'esmentat lema, que ja porten "tots els membres de la Mesa".

"Invitem que porten tots els qui apostem per l'educació concertada en llibertat i que té com a objectiu posar en valor el bon treball que es fa en els col·legis concertats", ha conclòs Vicente Morro.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento