Comunitat Valenciana

Podem aposta per l'audiovisual valencià i la independència dels professionals en la nova CVMC

  • El grup parlamentari Podem ha presentat la seua proposta de mandat marc per a la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), en què aposta pel valencià com a eix vertebrador de l'espai de comunicació, reivindica les producció d'obres originals en valencià i defensa també la independència dels professionals que treballen a l'ens.
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre
EUROPA PRESS
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre

En este document, que esmena l'esborrany de mandat marc enviat pel Consell Rector de la CVMC, remarca que la missió d'este servici públic és garantir la informació objectiva i plural, exercir com a "motor del sistema comunicatiu, la indústria audiovisual i la cultura valenciana" i impulsar una programació de qualitat.

A més, defensa que la radiotelevisió ha de promoure valors d'integració social i civisme, i convertir-se en "centre del debat democràtic i de lliure expressió". En este marc, aposta perquè com a mínim el 35% del temps d'emissió anual serà d'obres audiovisuals de productores valencianes independents i producció original en valencià.

Quan es tracte d'obres en altres llengües, apunta que es doblaran o subtitularan al valencià, llevat de les obres originals en castellà. En este cas, segons les seues característiques, s'optarà per difondre-les en versió original, subtitular-les o doblar-les.

També apunta que estos mitjans públics de radiotelevisió col·laboraran en matèria de difusió cultural amb altres comunitats autònomes i "en especial amb les amb les quals hi ha vincles per raons de proximitat lingüística i geogràfica".

A més d'apostar per la cohesió social i per una mirada inclusiva respecte a la diversitat existent, també fa especial èmfasi en la independència dels treballadors, així com la seua estabilitat laboral i "una remuneració suficient i digna com a objectiu essencial del sector públic".

Finalment, proposa que el president del Consell Rector comparega un mínim d'un cop l'any en les Corts per a informar sobre el compliment de la missió de servei públic que té encomanada la corporació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento