Comunitat Valenciana

Compromís i PSPV proposen que la CVMC incloga també un canal internacional

  • També reclamen mesures per a incentivar que la publicitat emesa siga preferentment en la llengua pròpia.
  • Demanen especial protagonisme al fet que els mitjans públics valencians respecten i reflectisquen la diversitat afectiva-sexual.
  • Advoquen per intercanviar continguts amb televisions locals i perquè els mitjans siguen accessibles a les persones amb diversitat funcional.
Imagen de uno de los estudios de Canal 9 vacío tras el cierre de RTVV
Imagen de uno de los estudios de Canal 9 vacío tras el cierre de RTVV
EUROPA PRESS
Imagen de uno de los estudios de Canal 9 vacío tras el cierre de RTVV

Compromís i PSPV han presentat les seues aportacions conjuntes al document base del mandat marc de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) -la nova RTVV- elaborat pel Consell Rector i assumit per la Comissió de les Corts com a document de treball, entre les quals destaca la proposta que s'oferisca, en la mesura de les possibilitats tecnològiques, un canal d'àmbit internacional amb programació provinent de la resta de canals així com de continguts específics.

Aquesta és una de les al·legacions realitzades a l'esborrany enviat pel Consell Rector, propostes que seran debatudes en les Corts, que hauran d'aprovar el document normatiu final amb les línies bàsiques que han d'inspirar l'acció de la televisió i ràdio públiques.

Els dos grups han explicat en un comunicat que amb un canal internacional es fomentaria la projecció de la cultura i la indústria audiovisual valenciana a l'exterior. A més, es proposa tindre en compte la realitat dels valencians que viuen a l'exterior, promovent la seua relació amb la societat valenciana.

També es proposa que es prenguen mesures per a incentivar que la publicitat emesa en els mitjans de comunicació públics valencians siga preferentment en la llengua pròpia. De la mateixa manera, es requereix, com ja s'apunta a l'article 33 de la llei de creació de la CVMC, que l'oferta musical cantada del canal temàtic cultural radiofònic continga, com a mínim, un 50% de cançons interpretades en valencià.

En aqueestes al·legacions conjuntes s'ha volgut donar especial protagonisme al fet que els mitjans públics valencians respecten i reflectisquen en els seus continguts la diversitat afectiva-sexual existent a la societat i promoguen la igualtat entre les seues diferents expressions i la no discriminació cap al col·lectiu LGTBI.

Una altra de les aportacions al text del mandat marc insta la CVMC a establir les mesures oportunes perquè, en tot tipus de contractació externa, es garantisquen unes condicions laborals dignes i de qualitat d'acord amb el que s'estableix a l'article 42 de la llei de creació de l'ens.

Finalment, Compromís i PSPV també afegeixen consideracions perquè s'intercanvien continguts amb televisions locals i comarcals, perquè els nous mitjans siguen accessible a les persones amb diversitat funcional i perquè es reflectisca la pluralitat generacional de la societat en els seus continguts, especialment, en els formats informatius i d'opinió.

"Totes mesures per a millorar encara més els mitjans públics, que ja estem molt a prop que es puguen posar en marxa, i que estem segurs que, per com està sent tot el procés, seran un referent pel que fa a qualitat informativa i pluralisme", s'ha assenyalat des de les dues formacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento